Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

pierwsze auto z rodziny BMW, wybór padł na E87 z 2004r. 120i 150KM.

W związku z tym mam kilka pytań. Jeśli coś jest gdzieś na forum to przepraszam, ale niestety nie udało mi się tego nigdzie znaleźć.

1. Ile litrów oleju wchodzi do silnika przy stanie MIN i MAX? wszędzie spotkałem się z informacją, że 4,25 lub 4,3 litra. Nie wiem czy traktować to jako maximum?

2. Jaki polecicie płyn chłodniczy?

3. Posiadam ksenony. Niestety w ogóle ringi w nich nie święcą. Gdy wkładam kluczyk i kręcę pokrętłem od świateł nie zapala się nic. Gdy włączę silnik od razu świecą się światła postojowe (nawet na nastawie pokrętła 0), przekręcenie raz w prawo - nadal to samo, drugi raz w prawo, światła drogowe. Pobrałem raport z numeru VIN tego auta i na zdjęciach z 2015 roku ringi działały... Czy to może być wina żarówek? Sytuacja dziwna bo żaden się nie świeci :(

4. Podpowie ktoś jak sprawdzić temperaturę płynu chłodniczego?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i przepraszam za taki natłok :?

Opublikowano (edytowane)

0eju wlewaj zawsze mniej niż jest podane przynajmniej o pół litra jak nie o 0,75l dolać zawsze możesz. A nie ma co jeździć z olejem na maxa.

Płyn chłodniczy to np Prestone

Co do ringów nie podpowiem

A temperaturę sprawdzisz w ukrytym menu, wygogluj

Edytowane przez zbyszek80
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

BMW we wszystkich swoich materialach plyn chlodzacy zaleca niebieski/zielony G11 lub jego ulepszona wersje G48.

Temperature sprawdzisz w ukrytym menu. Jak do niego wejść jest opisane milion razy. Wygodniej jest zaopatrzyć sie w apkę kolegi z tego forum bimmer-tool na Androida. Wersja LITE darmowa wystarczy. Trzeba tylko kabel lub jakiegos dongla do diagnozy po BT lub WIFI kupić. Tu masz wszystkie informacje o apce

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=326379&sid=8155f40f23db509efc9a223e553bf164

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to żeś wychwycil z calego zdania kolor :duh:

Dla mnie to on jest taki zielononkawy, że jestem facetem to w sumie znam tylko dwa ładny i brzydki :D Najważniejsze z informacji o płynie to G11 lub G48. To miałeś sychwycić :lol: