Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od 23 listopada, stałem się posiadaczem E87 , 118d 2005 r . Całe życie VAG, ale żonie sie spodobało i takie sobie zażyczyła a i mnie się maszyna podoba.

Jak to bywa na naszym i nie tylko rynku, szukajac ideału, poddałem się i zakupiłem w mniejszych funduszach ale taka do zaopiekowania się.

Kilka pytań świeżaka, na które nie znalazłem konkretnych odpowiedzi. Nie bijcie jeśli pytania tendencyjne..

Mam PDC, ale w wiadomym miejscu nie znalazłem modułu. Podejrzewam że ktoś go przeniósł? Gdzie najczęsciej są upychane? I skąd tam się może pojawiać woda, Lampy?

Chciałbym dołożyć oryginalny moduł BT do rozmów, (radio z otwieranym ekranem, nie potrafie jeszcze tych wersji identyfikować) jeśli jest możliwość także strumieniowania to było by fajnie. COMBOX ? Biorę jeszcze pod uwagę chiński moduł BT z mikrofonem...

Czy w tym modelu można już pobawić się w jakieś kodowania ? (np światła do jazdy dziennej ITP...)

Obecnie jest w praniu i etapowej korekcie.

W przyszlym tyg zrzucam heble i ida w piach i do proszkowego malowania, czy przy tej okazji gdzieś zajrzeć ? Napewno wymienię przewody gumowe i zerknę na koronki ABS , bo już kilka razy zaświeciły kontrolki.

Dodatkowo szukam kilka drobiazgów. typu poszycia słupków przód jasne, zaślepkę wycieracki tylnej, trójkątną osłonę uchwytu mocującego tylne oparcie prawe. filcową zaślepkę tylnej lampy prawej, o gumowych osłon sworzni wycieraczek (to jest osobne czy zespolone z podszybiem ?)

Fajnie jakby się znalazł ktoś z Tychów do szarpnięcia wiedzy, Oczywiście nie za darmo.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moduł PDC ludzie zazwyczaj podwieszają wyżej, watpie żeby ktoś go gdzieś targal daleko. Działa ci to PDC? Masz przód i tył? Wyjechał z fabryki z PDC? Tutaj możesz rozkodować VIN

bimmer.work

Woda dostaje się albo przez lampy, albo kratka wentylacyjna z tyłu. Poczytaj, bo tematow jest od groma.

Do tej navi COMBOX nie podejdzie. Dopiero od CIC, czyli 2009 roku. Dla ciebie najtańsza opcja i chyba najwygodniejsza to zamiennik. Doposażenie w MULF dużo droższe i według mnie bezsensowne.

Masz FRM1, woęc nie da się tyle co na nowszych FRM2 i FRM3, ale swiatla do jazdy dziennej obsluguje. Strona z numerami części, bez ktorej sie nie obejdziesz to

Realoem.com

Czesto takie pierdoły, jak zaślepki sa tansze w ASO niż od miglanców z allegro. No i nowe.

Opublikowano

Lux, No właśnie rozebrałem cały tył, bo auto do prania poszło. I póki co, nie znalazłem nix, oprócz modułu haka. PDC tył, działa OK.

Wracając do BT, to jednak najlepszym rozwiązaniem będzie moduł BT pod AUX z mikrofonem :)

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wątpie. Żeby pokazywalo musi obslugiwać CAN. Idź po kablach od typnych czujników to znajdziesz moduł. Wątpie żeny ktoś go gdzieś dalego targał. W bagaźniku pod podłogą z tyłu może jest?
Opublikowano

HI

Znalazł się moduł PDC, skitrali go pod wygłuszeniem, nad nadkolem...

Póki co odszczurzony, korekta, ceramika, pranie, naprawa słupków, obszywanie kiery, zmiana gałki, zestaw startowy (płyny filtry itp) Heble w piaskowaniu i malowaniu, bo ktoś zeszpecił czerwonym kolorem...

AM-JKLXjiQAAjFGmfa_T1mAmtiuysOoU2pezHRoQZyDe-FBa-E9YwRlJJGPb7iWgyTXgXKgQhQsCIghy3UBYwvEaRgpXuTuJem_dsH8Qf-zkhX2Ll9cRQQrXlL0VRnoHoOw4pWmeL3mCSRvuadF6k8eF3fvm-A=w501-h667-no?authuser=0

AM-JKLVu4_sOVtu0IwfV4Z-lfgVsKgWXA_yZkKjQKBRs46uFTELBzqftjXICLs6b7f-3hLrgSlyypQgVEvMwuNklmRjwMh7Oo10dxPRGZuMah6ni31beajBZubyNajsvSHioeXcjXCEfiXaGbzAqAtVMPsL0HQ=w890-h667-no?authuser=0

AM-JKLWYDbVpvi_D0B749_FnoQXsV-DX9HAh_2S3q-y0lHmTsx9IBncQExukIm0yR4lKpBRcCINPUFbaqSYl0Za0iZYOtD7jcpaxfkK5pi-JDm-CvPNSi46iUQS0eq-Fa4_ruNOqmdBCSasswz--9iK5POZpfg=w890-h667-no?authuser=0

AM-JKLUI8Nh6mKamJy1bQMkjcuTrbHXo3hlYhdO28fLS_aehcZkvq3nIg_JTeHLgMlf-g-5la7foQitxpakRZzHLvBFYVYNCeVh5usjhqcBZ4nekHn_nmR4SEgmAICPgx_WaVrLAUlXWIRMTf8YznfzH4fKxug=w501-h667-no?authuser=0

AM-JKLW4h8Ga1jlbRaLstRE0BhTJ3g9KHNtV_ZTkXdAK5PfAiJZvf43YxdZUyNmg5xnvfvWYlnP_cZhbUvn1-IZMGVnZ3yySydyANZMqAhXcGY4u-L_ZYOfSya7vzN2FcN6dDmOaa_kUbwBdfcpd_zUigrPUPg=w501-h667-no?authuser=0

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

HI

Ciąg dalszy doprowadzania "auta bez wkładu" do normalności...

AM-JKLUlo6JwhScLrFMW0An1G-W75PSBRpxLMyiiBqOOVeZ5LJ2x0NP48lIq1u3vsmOin382sPGUwKlL5u_OKa4v94RIXEo3sU9w_ciSn59tYgcbZZbfdSYa-rz9AFGYBvvM1ml-xiIDpWJ2qhKf1vDb1DeLpg=w728-h969-no?authuser=0

AM-JKLXz4GsGoY8uMYRxHPLTN4L9IzdYmuueMKT_0j91OLZZ-LaoF-ViYOjp1n57RadsSwtgVdYB4Af8XMCjUNzCi_Z5CBTn62432Y02lGPMVR7ZoH2sAUYGtVVlTBGq56vCoFhUhaE1DbV0EhitIDIK65Xl6Q=w1293-h969-no?authuser=0

Oba termostaty, Nie trzymał temp...

AM-JKLXMv24-OTGHT_Yfz3fRPS61X9OTGppyWJEdSm9VVYXpQf3PwbjZkGY8r3bs7Bb81b9XqXBiFd5CScJbxzUZjsMDdmkU2MOzpftM-TynTFNHFmmj25G7pZ--O7XA0QmV4oWjGnQpgoV-9iU606f8sJuqKg=w1293-h969-no?authuser=0

Kiera :), słupki...

AM-JKLVbHxTe_oSnUZ2xvnUDjyNjJs_CKS5sgqjYQdOzowuI8CrpfQHmgtmSTFkhW6iczk4aN2v3uwYQ4osTaJXXv3ds1o5yTn-IPOleQ1d8qTp2uex_jGf8TX1qmIHwZzfSteDzn6HCmldJTvnMFgfcvXXWhg=w728-h969-no?authuser=0

AM-JKLVsewui5xC_1lKmGLSz7VsaDvXc3SROGSSFKUODBsoEGox9RxXH6LgoJZIqwFeSPbFHNKhp-c069gw5bUfbhv1I-s-OF2nDlC-ljEUoN8o0YclA-zxa6OZXA4JEF9QWBA8epqOjur01meSV98fKxGJBzQ=w728-h969-no?authuser=0

Heble po kapitalce...

AM-JKLWfPoQwn7SgxPd9f766ILUQ4bPdok0aO5p4EuM_O7sTDeF0M83stw8bgg7I3NdUHOpMbic3_dnXWtekzAobE8epC754ksCBEnkh-StLVhcIwilwpdJyQNWEWNMm4Qg6zLnERcQf9VcZjLjfxO9apZBh_w=w728-h969-no?authuser=0

AM-JKLUPkCwkGx4SoiVI8Mu_KibYqJolRvoUMpy6bMRyjxXepdeTP4ehw-vVykoYIAitrMaUWI5o4sX2stTXZZiW3PU31sLPTU61sBuM4OTIrlDY5bV728NUO4HVvAVvZTbZM2GpdfqLN0Rbw3agpe2meeJjrA=w1436-h1077-no?authuser=0

Jutro testy , nagrzewania silnika, ale chyba trzeba będzie zasłonić chłodnice :)