Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej 2 tygodnie temu miałem niemiłą sytuacje, ściągnęło mnie i uderzyłem prawym przednim kołem i delikatnie tylnym kołem o krawężnik.

Felga, opona OK, lecz wahacz dolny przedni zgiął się oraz podobno ten drugi duży. Wszystko zostało wymienione na febiego, teraz jak jadę prosto to kierownice mam krzywo delikatnie w lewo ale to wiedziałem ze musze jechać na geometrie, oraz sprawdzenie czy felga prosta.

Zauważyłem dzisiaj że koło delikatnie na górze chowa się do środka, w porównaniu do drugiej strony to tam tego nie ma.

Czy możliwe że cos jest nie tak, krzywe lub cos?

Czy może wystarczy jechać na geometrie i oni ustawia też położenie tego koła

Przepraszam może wydawać się to za banalny temat, ale nie miałem nigdy takiej sytuacji jaka mi się przytrafiła

Opublikowano
Jeśli masz w tym momencie zlozony zawias na nowych wahaczach, to tak będzie dopoki nie ustawisz geometrii, masz rozjechany kąt pochylenia koła.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mógł też zgiąć się drążek kierowniczy. Na wahaczach z przodu nie ustawia się geometrii.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli masz w tym momencie zlozony zawias na nowych wahaczach, to tak będzie dopoki nie ustawisz geometrii, masz rozjechany kąt pochylenia koła.

Kat pochylenia kola jest staly, bez mozliwosci regulacji. Jesli kolo stoi krzywo, nalezy szukac problemu: krzywy wozek, krzywy amor itd