Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Niedawno nabyłem E91 przedlift. Od razu planowałem zamontować stock CIC, na strychu gdzieś mi zalegał zestaw nawigacja+ekran+idrive z modelu f30. Z ciekawości chciałem sprawdzić czy u mnie zadziała. Jednak fail bo po podłączeniu wszystkiego i włączeniu zapłonu zero reakcji, poza tym wyświetlają się bezsensowne błędy na TISie. Czy da się jakoś to zaadaptować, czy mam się szykować na kupno ori jednostki z e9x polift?

Pozdro

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Potrzebujesz cic z e90/e60 , cic z F30 nie ruszy bo jest różnica w prędkościach magistrali CAN , albo poszukaj emulatora .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Potrzebujesz cic z e90/e60 , cic z F30 nie ruszy bo jest różnica w prędkościach magistrali CAN , albo poszukaj emulatora .

Okej, dzięki za info, tylko pytanie. Jeżeli mam aktualnie radio business, a chce włożyć cic z E90, potrzebuje jakiegoś dodatkowego kodowania, czy wszystko będzie ok bez zbędnych ceregieli?