Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, wiem że było już wiele wątków poruszających ten temat, ale niestety w zadnym z nich nie mogłem znaleźć odpowiedzi na wszystkie moje pytania.

Posiadam jedyneczke e87 z 2009 roku z nawigacją business z rozbudowanym kontrolerem idrive. Chciałbym zmienić nawigacje na CIC z większym ekranem (chyba, że ten który mam podejdzie do cic). Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak krok po kroku wygląda wymiana tych podzespołów, czy trzeba nową jednostke kodować (jestem kompletnie zielony w tym temacie|) i jak mniej więcej cenowo to wygląda. Może znacie jakąś firme w okolicach Katowic która zajmuje się takimi usługami, z góry dzięki za pomoc. Jeśli był już identyczny temat przepraszam, szukałem, nie znalazłem, pozdrawiam. :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak masz możliwość to podeślij zdjęcia obecnego menu i i-drive.

W większości przypadków ekran także należy zmienić. Dodatkowo inny jest kabel video do ekranu, oraz wtyk zasilający ekran.

Do radia trzeba dołożyć instalację do złącza OBD(ETHERNET).

Poza kodowaniem radia, konieczne są także kody FSC do aktywacji m.in. nawigacji. Chyba, że użyjesz emulatora. Niektórzy nawet sprzedają jednostki z emulatorem wewnątrz.

Co do okolic Katowic, jestem z Raciborza ;-)