Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 spinki najprawdopodobniej zostały Ci niestety ale z podsufitki (są tam 2 spinki w tylnej części)

Na tej oslonie słupka występują tylko 2 klipsy, więc tu nic nie brakuje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panowie, w jaki sposób ustawić te "trzymaki" rolety w górnej pozycji?

Otwieram klapę/szybę - roleta się podnosi.

Wypinam roletę - trzymaki od razu zjeżdżają na dół.

A muszą pozostać w górnej pozycji, bo inaczej osłony słupka nie zdejmę...

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dobra, wymieniłem i ja.

Co ciekawe, nowa bateria ma 330mAh, stara ma 450mAh.

W zasadzie 2h na spokojnie, chociaż nie ukrywam że miejsce schowania modułu bardzo kiepskie.

Dłubanie przez wyjętą maskownicę prawego głośnika, i jakoś poszło - sam moduł jest niewidoczny pomiędzy opuszczoną podsufitką a dachem.

Demontaż ogranicza się do osłon słupków C, D, oraz skrajnie tylnych mocowań siatki rolety - rączek i reszty nie ruszałem.

Podsufitka (u mnie z panoramą) jest dość giętka, można dość sporo opuścić bez ryzyka złamania.

Najgorzej zeszło z ponownym montażem tylnych osłon słupków "D" - mega problem wsadzić dziada na miejsce żeby nie wypadł górny kołek.

Dwa ułamałem, jeden mi zginął.

Na szczęście plastiki stosunkowo łatwo poddają się odkształcaniu, więc jakoś udało się złożyć bez szkód.

Błąd musiałem skasować bimmerlinkiem - sam nie zniknął.

Pojeździmy i zobaczymy czy wymiana baterii rozwiązała problem.

Aha, do co samych prowadnic rolety, nie bardzo wiedziałem co zrobić żeby pozostały w górnym położeniu (jak ściągamy roletę to same wracają na dół) więc zwyczajnie odłączyłem akumulator gry były w podniesionej pozycji.