Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z samochodem. 2 lata temu zregenerowałem turbo i od tamtej pory śmierdział spalinami na postoju w samochodzie. Dodam, ze to nie była wina obejm, spaliny wylatywały z turbiny, dałem sobie spokój z tym ponieważ auto jeździło normalnie i nic się nie działo,ale wkoncu mechanik wykręcił turbinę i zawiozlem ja do panów, którzy ja regenerowali. Uznali oni, ze to dpf jest zapchany i ja tylko wyczyścili, ustawili na nowo i oddali, ponieważ luzów nie było. Oddalem dpf do czyszczenia i dowiedziałem się, ze trochę nagaru było ale ogólnie tragedii nie było(Dodam jeszcze, ze rura na końcu wydechu byla bialutka) po złożeniu wszystkiego do kupy po kilku km auto nagle straciło moc i turbo zaciągnęło olej...auto wróciło do mechanika, wyczyścił wszystko i wymienił cała odmę, razem z obudową, auto chodziło pół dnia na wolnych obrotach i było wszystko ok, ale po przejechaniu kilku km stało się to samo. W internecie wyczytaliśmy, se ktoś miał to samo i pomogła mu regeneracja turbo na oryginalnych częściach, więc zakupiłem nowe turbo regenerowane w mitsubishi(ponieważ takie jest turbo w bmw) wszystko fajnie, ale po około 350km znowu się to stało.. Już nie wiemy co może być przyczyną, 2 turbiny były, czyli raczej turbo wykluczone, dpf wyczyszczony, odma nowa, auto nigdy nie miało problemów z braniem oleju, paliło na dotyk. Auto bmw e91 2.0d 163km 2006 rok. Co możemy sprawdzić? (post pisany na szybko, na telefonie)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sorry nie mam odpowiedzi na Twoje pytanie ale sam zapytam i przy okazji podbiję. Ile dałeś za ori regenerowane turbo?