Skocz do zawartości

Konto BMW ID

feel_x

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Założyłem sobie konto poprzez aplikacje my bmw, wybierajac jako preferowany jezyk polski. Ustawilo takze kraj jako preferowany na Polskę. Jak mozna to zmienic? Nigdzie nie widze opcji by mozna to bylo edytowac i zmienic kraj na inny bo mieszkam w Holandii i chce by przekierowywalo mnie do holendergiego sklepu bmw. Duga sprawa, zakupilem bmw g31 ktore jest na etapie sprowadzania z niemiec do Holandii (wiec auta jeszcze nie mam) i jak chcialem je dodac do apki my bmw to mi wyswietlilo ze jest ono przypisane do innego ID. Domyslam sie ze jezeli skasuje kogos id to i uslugi wykupione na tamte konto zostana stracone (jezeli jakiekolwieksa wykupione). Z drugiej strony jak nie skasuje to tamta osoba moze widziec wszystko tak? Co sie w aucie dzieje i gdzie ono jest zaparkowane? Moze dla niektórych glupie pytanie ale nie bawilem sie jeszcze w takie klocki z bmw :mrgreen: auto jest z konca 2017 roku. Sam myslalem o wykupieniu tego connected booster. Rozumiem ze dzięki temu beda np aktualizowac sie mapy i bedzie internet w aucie? Czy trzeba oprocz tego dokupywac jakis pakiet internetowy osobno do auta?

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze

Załuż sobie drugie konto w Holandii i tam dodaj auto jeśli chcesz korzystać z sklepu NL .

Możliwe jest przypisanie auta tylko do jednego konta ConnectedDreiv , weryfikacja jest na podstawie kodu który przychodzi z serwera do auta , więc kto ma auto ten może je mieć w aplikacji .

Poczekaj z dodaniem auta do konta jak już będziesz miał żeby odczytać kod .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"

• Zasłużeni forumowicze
Czyli reset ustawien w idrive i dodanie po vin do my bmw to za malo? Musze isc do holenderskiego aso i przepisac na siebie? Auto kupilem w niemieckim aso z roczna gwarancja na cala europe. A jak to wyglada z reszta pytan? Jakas sie da zmienic region inaczej niz zakladajac nowe konto. Musialbym jakis nowy mail tworzyc :duh:

🙃🙃

@feel_x usługi ConnectedDrive są przypisane do danego auta (VIN) a nie do użytkownika lub konta.

https://faq.bmw.pl/s/article/BMW-Shop-Billing-Payment-Zwrot-pieni%C4%99dzy-w-przypadku-zmiany-samochodu-eQ4en?language=pl

Mam założone dwa konta, jedno w pl a drugie w de i usługi są widoczne na obu profilach. Pomijając oczywiście te niedostępne w pl jak np. BMW Drive Recorder.

Edytowane przez drago19

• Zasłużeni forumowicze

Dzięki za info :cool2:

Rozumiem ze masz dwa konta pod dwoma roznymi adresami email zalozone? Myslalem ze mozna auto przypisac do jednego bmw id.

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze
Uważam żeby korzystać z wszystkich opcji auto może być dodane do jednego konta .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"

Rozumiem ze masz dwa konta pod dwoma roznymi adresami email zalozone?

Dokładnie tak, nawet nie próbowałem z tym samym adresem email.

Napiszesz cos wiecej? Jednoczesnie chyba nie mozesz miec zalogowanego auta/aplikacji myBMW do obu kont. Zero problemow po przejsciu miedzy kontem PL a DE?

Jakies "minusy" korzystania z konta DE widzisz?

Potencjalne problemy w ASO czy to nie ma nic do rzeczy?

Z gory dziekuje za odpowiedz!

Napiszesz cos wiecej? Jednoczesnie chyba nie mozesz miec zalogowanego auta/aplikacji myBMW do obu kont. Zero problemow po przejsciu miedzy kontem PL a DE?

Jakies "minusy" korzystania z konta DE widzisz?

Potencjalne problemy w ASO czy to nie ma nic do rzeczy?

Z gory dziekuje za odpowiedz!

Temat jest dość dobrze opisany w tym wątku https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=215&t=383167&hilit=spotify

Nie można jednocześnie mieć zalogowanego auta na dwóch kontach, ale można mieć różne konta i profile kierowcy w aucie i ewentualnie "przepinać" auto między kontami. Niestety trochę to trwa i za każdym razem potrzebny jest ten kod aktywacyjny wysyłany do auta przez BMW. Samo przejście jest bezproblemowe a nowe (niedostępne w Polsce) aplikacje jak np. Spotify pojawiają się po ok. 15 minutach.

Co do minusów to po przejściu wiadomości od BMW są w j. niemieckim. Podobno połączenia wykonywane bezpośrednio z iDrive typu S.O.S i z BMW też mogą być w j. niemieckim, ale tego nie sprawdzałem.

Największym plusem dla mnie jest aplikacja Spotify, działa świetnie

Dodatkowo instalują się takie apki jak korytarz życia, ParkNow i Laptimer. Można też dokupić Drive Recorder - w polskiej wersji nie miałem takiej możliwości dla mojej G21.

Co do problemów w ASO to nie pomogę bo nie chciałbym wprowadzać w błąd. Nie pytałem w ASO, założyłem, że skoro wszystkie pakiety ConnectedDrive są ważne w EU, podobnie jak gwarancja i pakiet serwisowy to nie powinni robić problemów. Czysto teoretycznie mogę się przecież przeprowadzić do innego kraju albo sprzedać auto.

Mam też trochę "pokodowane" auto przy pomocy BimmerCode, więc jak się przyczepią to prędzej do tego :D

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze

Pany. Kupilem sobie pakiet connected drive L ale ja chyba jaki nie kumaty jestem :duh:

Myslalem ze jak to kupię to on sobie sam sciagnie aktualizacje oprogramowania itp. a tymczasem w zakladce gdzie aktualizacja, dostepna jest tylko opcja przez usb a nie online. Tak samo jak wchodze na mapy nawigacji to pokazuje ze mapa z 2017 a nie ze nowa sie pobrala :roll:

Nic sie nie pobiera nowego i nie aktualizuje. Co ja robie zle :mad2: a moze ja durny zle myslalem co ten connected drive robi.

Na moim koncie bmw pokazuje ze pakiet jest aktywny do grudnia przyszłego roku.

W zakladce connected drive pierwsza pozycja sklep connected drive tez napisane ze nie jest dostepny dla mojego pojazdu lub skonczyla sie ważnośc

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze

W menu Connecteddreiv kliknij opcje i aktualizuj usługi .

Jeśli nie pobierze sam , to użyj programu „ BMW DOWNLOAD-MANAGER”

• Zasłużeni forumowicze

No wlasnie nie pobiera. Moze to dlatego ze mam z 2017 i idrive 6 a nie 7. Kurde myslalem ze to wszystko samo sie bedzie robic. :roll:

To do dupy taki patent. Trzeba latac z usb i wgrywac samemu.

Aktualizacje oprogramowania zrobilem. Teraz menedzerem mapy sciagnac i wgrac. Rozumiem ze jak mam wykupione connected to zadnego kodu fsc nie musze miec?

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze
Jeśli pobierzesz mapę z menadżera to tam będzie FSC dla Twojego auta .