Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opony 22 cale przebieg 16tys km serwis u sikory stwierdził 4mm bieżnika i wymianę 4 opon letnich. Przy tym przebiegu czy to normalne ? - opony continental samochód wyjechał na nich z fabryki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opony 22 cale przebieg 16tys km serwis u sikory stwierdził 4mm bieżnika i wymianę 4 opon letnich. Przy tym przebiegu czy to normalne ? - opony continental samochód wyjechał na nich z fabryki

Stwierdził wymianę tj kazali Ci zapłacić i kupić nowe opony czy wymienili w ramach gwarancji?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

4mm i wymiana? Przecież nawet producenci opon mówią, że to za szybko. 2mm rozumiem, sam bym zmienił.

jaki styl jazdy jeszcze spytać trzeba. Jak atakujesz szybko ronda, zakręty, na autostradach 160 tempomat, to wcale nic specjalnego. Dotknij opony po szybkiej jeździe, przecież ona klei się wtedy do ręki, dużo gumy zostaje na asfalcie.

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
W mieście delikatnie ale po za ile fabryka da. A da tylko 210 to i co chwila ktoś wyskoczy i ale to bardziej hamowanie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to masz odpowiedz, szybka jazda zjada opony ;)
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano
Właśnie szybka jazda najbardziej zużywa opony. Mam tak samo. 21"/22" michelin PS4s wytrzymały u mnie w X5MC równe 12.500km .

Ile mm miały jak je zmieniałeś? W salonie powiedzieli mi, ze ta opona już fabrycznie ma niższy bieżnik od standardowych i dlatego 4mm tutaj to nie 4mm w innej ;). Mnie zmiana pewnie czeka w trakcie sezonu kolejnego.

Opublikowano
Właśnie szybka jazda najbardziej zużywa opony. Mam tak samo. 21"/22" michelin PS4s wytrzymały u mnie w X5MC równe 12.500km .

No to mnie zaskoczyłeś ze zużyciem opon. Mimo to 4mm tył a z przodu 6 i chcą wymieniać wszystkie 4. Wymienił bym tył na nowe bo tam mam oponę strzeloną i z przodu mam 6mm

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

No więc ciąg dalszy zabawy z oponami. Stwierdzam że jednak w BMW mają jakieś problemy z dobraniem opon. Uważam po kontakcie z kilkoma serwisami. Gazda problem, Sikora problem, pozostaje mi jescze Bawaria. Wypisuje problemy jakie napotkałem

1 przyjęcie samochodu na serwis mimo że brak opon o po dwoch godzinach informacja ze nie ma opon. Wizyta umowiona kilka dni wcześniej !

2 rozbieżności w pomiarach bieżnika między serwisami

3 brak jednozznacznych informacji przy jakim biezniku wymieniam 4 lub 2 opony

4 każdy serwis ma swój pomysł na zużycie opon.

Co serwis to inne pomysły. Trzymam sie Sikory bo tam kupiłem. Ale to coś w stylu Pan cegłe