Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pacjent: BMW F10 2010

Witam, wczoraj odłączyłem akumulator na ponad 24h, bo bawiłem się z Ambient Light, a nie skończyłem wszystkiego. Dzisiaj wszystko poskładałem do kupy i okazało się, że mój IDrive kontroler przestał działać kompletnie. Jako, że znajomy ma taką samą eFkę, zamieniliśmy kontrolery i mój u niego działał, a jego u mnie nie, więc nie spalił się przy podłączaniu aku. Sprawdziłem bezpiecznik 29 i dla pewności wymieniłem,wydaję mi się, że tylko ten odpowiada za to, jeśli nie podeślijcie jaki jeszcze sprawdzić. Ktoś miał podobny problem ? Jutro jak będę na miejscu mogę podesłać błędy z ISTY.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

F4........5A

F29........5A

- dla BMW ..... - 08/2010 ...... zabezpiecza : zmieniarkę DVD.

- dla BMW ...... + 07/2012 ...... zabezpiecza : kontroler iDrive , kontroler iDrive dla tylnego rzędu siedzeń i Touchbox identyfikacja/rozpoznawanie liter.

Opublikowano

Tak jak pisałem sprawdziłem 29 i był okej, dla pewności wymieniem, ista wyrzuca takie błędy, jeśli chodzi o momitor to jest android , więc rozumiem , ale reszta ... zaczynają się problemu jak w jakimś Renault. Robiłem retrofit przycisków zmiany trybów jazdy, czy w okolicach schowka, jest jakaś wtyczka, masa cokolwiek co mogłem, naruszyć, że wywala błąd. Zastanawiam się, co mają wspólnego te wszystkie błędy, kamery od ICM, a reszta? JBBFF czy też ICM ? Dodam, że na wtyczce do kontrolera brak prądu.

. 65ec409bdb43502fmed.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak można wyczytać powyżej bezpiecznik F29 ........ 5A dotyczy kontrolera od iDrive dla BMW wyprodukowanym po + 07/2012 roku. Twoje auto jest z 2010 roku ???

Tak więc wskazałem ci powyżej bezpiecznik F4 ........ 5A. On jest odpowiedzialny za kontroler iDrive dla twojego rocznika.