Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panie i Panowie, czy ktoś już zmagał się z wątkiem zdjęcia limitu prędkości w bmw g20 (np m340i) ? Jeśli tak to co konkretnie trzeba zrobić? Z tego co na szybko wyczytałem, to to powinna być kwestia kodowania jak na zasadzie OBD2 i wyłączania sytemu start-stop. Czyż nie? Przeszukałem forum i nie znalazłem nic na ten temat co mnie bardzo zdziwiło ;D
Stop Electric GO V8. 2 litry to może mieć czajnik ;D
Opublikowano
Panie i Panowie, czy ktoś już zmagał się z wątkiem zdjęcia limitu prędkości w bmw g20 (np m340i) ? Jeśli tak to co konkretnie trzeba zrobić? Z tego co na szybko wyczytałem, to to powinna być kwestia kodowania jak na zasadzie OBD2 i wyłączania sytemu start-stop. Czyż nie? Przeszukałem forum i nie znalazłem nic na ten temat co mnie bardzo zdziwiło ;D

m340 leci 250 GPSowe (260 na liczniku). W świetle zmian w przepisach od 1 stycznia to powinno wystarczyć na ograniczenia do 200km w PL. No chyba, że rozmawiamy o torze albo o autostradzie w DE :)

A na powaznie - zdjecie limitu jest możliwe przy robieniu mapy silnika. Bimmercode'm i OBD tego nie zrobisz...

Opublikowano

Znalazłem w miarę konkretną odpowiedź. Ciekawe kto w Polsce umie to zrobić bez eksperymentowania na aucie.

It is impossible to get vmax limiter off by coding. Your DME need to be unlocked first, then you can switch limiter off with MG Flasher or MHD or by a tuner of your choice.

Zakodować to sobie jedynie można samo wyświetlenie na zegarach podwyższonej maksymalnej prędkości, czyli tam jakieś 320 zamiast 260 które się każdemu wyświetla. Śmieszne.

Stop Electric GO V8. 2 litry to może mieć czajnik ;D
Opublikowano
Zakodować to sobie jedynie można samo wyświetlenie na zegarach podwyższonej maksymalnej prędkości, czyli tam jakieś 320 zamiast 260 które się każdemu wyświetla. Śmieszne.

Tak jak napisalem - przy mapie silnika jest to możliwe. Z tego co wiem TC-PERFORMANCE robią takie rzeczy, ale znam tylko z opowiadań...

Opublikowano
TC ogarna sprawe. To, ze przeskalujesz sobie licznik na wyzsza predkosx to i tak maksymalne wskazanie bedzie 263km/h nawet jezeli bedziesz mial odblokowany vmax i jechal 300km/h.