Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, ostatnio wymieniałem klocki, tarcze na tył oraz ręczny, szczęki itp. Po wymianie podczas jazdy słychać tarcie oraz dziwne stuki które są odczuwalne podczas jazdy. Stuki są bardzo mocne jakby coś odpadło lub blokowało koło. Dzieje się tak tylko z prawej strony. Macie jakieś pomysły co to może być?
Opublikowano

Rozbierz i sprawdź.

Ale u mnie mocne stukanie powodował bolec odpowiadający za trzymanie szczęki w tarczy kotwicznej. Tyle, że tarcza kotwiczna przerdzewiała, bolec wypadł i latał sobie wewnątrz bębna, czasem nawet blokując koło.

Radzę zrobić to czym prędzej, bo zaraz będziesz miał znów komplet do roboty.

Opublikowano
Na początku u mnie tez coś tarło, potem co jakiś czas stuknęło, finalnie zaczęło stukać cyklicznie, czasem jak walnęło, to aż się koło przyblokowało, aż finalnie narobiło rozgardiaszu wewnątrz bębna i miałem do wymiany szczęki, tarcze, zestaw naprawczy i tarcze kotwiczne.
Opublikowano
Byłem dzisiaj u mechanika, rozkręcił wszystko i nie widać było problemu. Podczas jazdy do domu stuknięć już nie było. Jak zaparkowałem to zauważyłem że ręczny już nie łapie na 3-4 ząbek tylko 6-7. Wiec może po wymianie musiał się dotrzeć.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak były stuki to nie ma szans, że wszytko jest ok, obie strony sprawdzałeś? Wypina się bolec i mieli sprężynę, to klasyka.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Wcale bym sie nie zdziwił gdyby "mechanik" zobaczył co sie odje**ło, zrobił to i powiedział, że wszystko jest w porządku :D A skoro zaczęło stukać od razu po wymianie to ewidentnie cos było źle złożone.