Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyciek wody z samochodu, tak woda cieknie mi od kilku dni z samochodu w tylnej części z lewej strony nad tłumikiem częściowo przysłonięte osłoną termiczna.

Co to jest skąd jest tam woda. Macając palcami wyczułem, że jak dotknę tej gumy to leci mocniej spróbowałem wydrzeć to okazuje się być zaślepką i poleciała taka fontanna wody, że ja w szoku. Pobełtałem trochę samochodem i postawałem na górce, trochę też palcem pomacałem bo jeszcze wtedy po palcu leciało wewnątrz całe śliskie już glony pewnie jakieś czy coś. Nie zaślepiałem tego aby przeschło to jako tako. A no właśnie macie filmik aby było łatwiej.

Moje pytanie co to za część wygląda na zderzak, skąd tam woda, czy bezpieczne po co ten korek skoro woda. Jakieś rady co sprawdzić jak naprawić co kolwiek < panic >

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jest klasyka w tym aucie . Może pod lampami przeciekać . Trzeba by zdjąć boczki bagażnika . Wystarczy że zdejmiesz ten plastik na tyle bagażnika a te boczki można trochę do środka wsunąć . Jeśli masz czujniki parkowania choćby z tyłu to po prawej będzie w tej wnęce moduł od czujników . Jeśli tam jest sucho to ok . Jeśli jest woda to i on jest niestety w wodzie . Wtedy najlepiej jest go wyjąc i odpiąć wogóle . Bo potrafi auto w choinkę zamienić .Będą się działy cuda na patyku .