Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Część wszystkim. Niedawno sprawdziłem samochód z Niemiec i w niego inwestuje. Podłączyłem pod niego komputer by sprawdzić błędy ( program Delphi) . W zakładce skrzynia biegów wyświetlił mi się błąd 51AD. Błąd nie ma opisu. Nie potrafię sam zlokalizować usterki. Dodam że mam automatyczną skrzynię 6HP-26. Czy może miał ktoś z tym styczność i wie gdzie jest przyczyna?
Opublikowano
Dodam, że auto również nie ma mocy. Ja mu gaz w podłogę a on zamiast zredukować bieg i ciągnąć to tzw. stoi w miejscu .
Opublikowano

51AD SMG: komunikat: Prędkości obrotowe kół niewiarygodne gs30 Sterowanie skrzyni biegów

51AD Brak komunikatu, odbiornik EGS, nadajnik DSC gs19a Sterowanie skrzyni biegów

51AD Brak komunikatu, odbiornik EGS, nadajnik DSC gs19b Sterowanie skrzyni biegów

51AD Brak komunikatu, adresat EGS, nadawca DSC ssg_60 Sterowanie skrzyni biegów

Polecam też google lub wyszukiwarkę na forum. https://bmwfault.codes/ tu są opisane kody. Po za tym trzeba wejść w dane które są pokazywane z czujników, czyli prędkości obrotowe przede wszystkim, położenia itd. Diagnoza to nie jest odczyt błędów. To wstęp do wstępu diagnozowania.

Opublikowano
Dzięki bardzo za tą stronkę :D dużo mi ona na pewno pomoże :D . Myślę również czy przypadkiem nie są brudne owe te czujniki i czy wyciągnąć je i wyczyścić. Pozdrawiam :D