Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem posiadaczem E46 325i z podwójnym vanosem. Wyskoczyły mi 2 błędy P0015 oaz P0011. Samochód zachowuje się normalnie, przyspiesza, nie szarpie, odpala, pracuje równo. Po skasowaniu błędów wracają po przekroczeniu 3 tyś obrotów, przy jeździe na niższych obrotach niż 3 tyś, błędy nie wracają. Warsztat aso zaproponował wymianę rozrządu, regenerację vanosa, ale podkreślił że nie daje gwarancji że to to. Czy ktoś ma jakiś pomysł na to?
Opublikowano
Właśnie problem w tym, że nie ma żadnych objawów, silnik pracuje równo, wkręca się na obroty i bez problemu odpala. Nawet check się nie zapala, jedynie co po podpięci do kompa są te 2 błędy i przy mało dynamicznej jeździe na niskich obrotach błędy po skasowaniu nie wracają.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podepnij komputer z programem do bmw (inpa, ista, bmw scanner) i wklej te błędy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podpiąłem kompa i takie 3 błędy mi się pojawiły. Dodam, że przewyody które idą do czujnika vanosa wydechowego (o ile dobrze się orentuje, że to to) są obklejone taśmą izolacyjną. W historii błedów, które nie są aktywne mam również kod: 52 Zawór elektromagnetyczny-wydechowy Obudowa, 90 temperatura spalin przed Cat Conv - Bank 1, 91 temperatura spalin przed Cat Conv - Bank 2, 92 Temperatura spalin Cat post Conv-Bank 1, 93 Temperatura spalin Cat post Conv-Bank 2.

http://i.imgur.com/P1c3V9L.jpg http://i.imgur.com/5C6qEZa.jpg http://i.imgur.com/uOdLx3v.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odpinałeś przepływomierz? Jak nie to sprawdź wiązkę i wtyczkę. Jest oryginalny? Błąd sondy lambda za katalizatorem na banku 2 oraz najważniejsze vanos, trzeba go rozebrać i zregenerować. Spróbuj odpalić z wciśniętym gazem, wtedy powinien zadziałać i auto odzyska moc z dołu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Przepływomierz wymieniony już jakiś czas temu na oryginalną używkę. Czyli vanos do regeneracji, a co z tą sondą? Przy regeneracji vanosa rozrząd też warto byłoby już sprawdzić i ewentualnie wymienić. Z jakim kosztem muszę się liczyć przy regeneracji i ewentualnej wymianie rozrządu? Czy zna ktoś jakiś warsztat na Śląsku, który zrobi to dobrze?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Regeneracja vanosa plus korekta rozrządu (musiałby mieć 700+ tys. km żeby wymieniać) to jakieś 1200,- myślę. Sonda do weryfikacji na komputerze i zapewne wymiany (bosch).

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL