Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, jaką jest prawidłowa temperatura silnika m52b28 na teście 7 ? Podczas jazdy 120,100km/h mam 88,90stopni podczas postoju 92,95stopni podczas jazdy 50,60 mam 92-95 stopni, na zewnątrz było 12 stopni. Pytam bo ostatnio miałem przygodę z wężem odpowietrzylem teraz układ i nie mam pojęcia jak to tam powinno wyglądać dosyć dziwnie mi się jeździ jak temperatura spada do 87 86 na autostradzie

Dodam że wskazówka temperatury wody jest nieco przesunięta w prawo tak z pół mm na zimnym i na gorącym

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Temperatura ok, termostat 92 stopnie ma otwarcie, więc lekko puszcza ale bez dramtu. Jakby był zapowietrzony to grzałby się.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Możliwe że ta wskazówka to wina też termostatu? Wykonałem test 2 zegarów i się naprawiła ale w nastepny dzień znowu przechylona lekko na prawo
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli temperatura wtedy gdy jest w prawo przekracza 115 stopni to tak, ale obstawiam, że z samą wskazówką/licznikiem tu jest problem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Temp masz ok nic nie kombinuj. Pewnie lekko otwarty termostat jest ale nie jest to temp 10 i więcej stopni poniżej roboczej temp więc nie ruszaj tego.

Jeśli masz przy 90st przechylona wskazówkę to może już ktoś grzebał w liczniku

Opublikowano
Z tą wskazówka to nagle tak się zrobiło wcześniej normalnie działała dopóki nie rozwaliło mi opaski na wężu i musiałem odpowietrzać, myślałem że dlatego tak swiruje na zimnym tak samo lekko jest podniesiona a na wyłączonym opadniętą test 2 tak samo wszystko git , może coś nie tak z czujnikiem patrzyłem go to cały brudny i plastikowa obudowa zsunęła się , problem w tym że mam tam ograniczone ruchy i nie wiem za bardzo jak się go odpina to bym go chociaż wyczyścił hehe