Skocz do zawartości

BMW x5 E70, 40d, 2012 - wymiana silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spotkała nas dość niefortunna sytuacja, a mianowicie podczas jazdy na autostradzie uszkodził się silnik w naszej x5 i teraz ma dziurę.

Mimo że to nasze ukochane auto to po tej przygodzie postanowiliśmy że jednak czas się z nim rozstać, bo wizja kolejnej takiej atrakcji w trasie z dwójką małych dzieci przerasta moje możliwości.

Wygląda na to że do sprzedaży pasowałoby nam naprawić silnik. Zależy nam na tym żeby to zrobić dobrze tak żeby kolejny właściciel mógł się nacieszyć samochodem.

Byłabym bardzo wdzięczna za jakieś wsparcie jak podejść do tematu wymiany tego silnika. Regenerowany silnik budzi we mnie bardzo dużo wątpliwości. Jest jakaś opcja dostania silnika w dobrym stanie do tego samochodu? Pytanie też gdzie go wymienić żeby to było zrobione tak jak należy.

Nowy silnik ze względów cenowych nie bardzo wchodzi w grę.

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opcja uzywki to zawsze loteria, to raz, dwa, nawet uzywany trzeba rozkrecic, sprawdzic wal, panewki, wymienic rozrzad. Moje podejscie jest zawsze takie:rozbierac i naprawiac to co jest w aucie.