Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z Was spotkał się z metalicznym brzęczeniem z wydechu w BMW 330 i z silnikiem B48? Auto mam od nowości, rocznik 2017. Po niecałych 2 latach i około 35-40 tyś km zaczęły z wydechu wydobywać się dziwne, głośne dźwięki jakby brzęczącego metalu. Naprawa, co prawda nie od razu ale dała spokój na jakiś czas ( wymiana jakiejś sprężynki lub mocowania od klap). Około rok później problem zaczął powracać, tyle że stopniowo. Metaliczne brzęczenie słychać było po odpaleniu ( szczególnie słyszalne w garażu ze względu na akustykę) oraz przy przygazówkach w trybie Comfort. Serwis najpierw odrzucił zgłoszenie, ale nalegałem i w końcu wymienili wydech na gwarancji w 2020r. Po przejechaniu około 10 tyś km znów problem wraca.

Czy ktoś z Was miał podobny problem?

Czy mimo że w międzyczasie skończyła mi się gwarancja mam prawo domagać się usunięcia usterki ze względu na to że od wymiany tłumika minąło zaledwie 1-1,5 roku?

Opublikowano

mialem, coś tam sie odpiąło na wydechu, albo kamyczek wpadł (śmieszne)

Czy mimo że w międzyczasie skończyła mi się gwarancja mam prawo domagać się usunięcia usterki ze względu na to że od wymiany tłumika minąło zaledwie 1-1,5 roku?

tak

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza