Skocz do zawartości

BMW E39 520D 2000R dziwne dźwięki z wydechu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z moją bawareczką :) od jakiegoś czasu czyli ok 5000km wydech zaczynał wydawać dziwne dźwięki :( dźwięki coraz bardziej się nasilały aż do tego momentu że wstyd było gdzieś wyjechać na miasto drgania były tylko na wolnych obrotach jak dało się gazu tak na 1000 obr wszystko chodzi pięknie lecz na wolnych drga wali o coś dziwny dźwięk buczenie wymieniłem wieszaki te 2 środkowe i te dwa gumowe krążki na tyle jest znacznie lepiej ale nadal takie lekkie buczenie metaliczne występuje nie wiem co może być nie tak chciał bym to wyeliminować bo jak kupiłem auto 8msc temu tego nie było strasznie irytuje przeważnie w korku albo jazda po mieście.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To nie przypadkiem drga silnik i przenosi się to na wydech? Sprawdź stan koła pasowego i poduszek silnika/skrzyni.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
koło pasowe odpada jest git sprawdziłem poduszki na skrzyni są git tylko zastanawia mnie 1 rzecz z poduszkami silnika są chyba wsadzone od benzyny dlatego że powinny być poduszki na podciśnienie w dizelku a w tych poduszkach nie ma takiego wpięcia na podciśnienie a przewody wiszą od podciśnienia nie podłączone :( może coś w tym jest a może się mylę auto ma lekkie drgania na kierownicy gałki biegów i budą rzuca przy gaszeniu jeśli chodzi o sprzęgło to odpada jest wszystko ok
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skoro rzuca przy gaszeniu to zdecydowanie trzeba obejrzeć dokładnie poduszki silnika.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko nie kupuj nic innego niż corteco.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL