Skocz do zawartości

BMW F13 brak podłączenia przewodów

kofrig

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem. A mianowicie nie wiem do czego mają być podpięte wtyczki dostępne na zdjęciach, do których dołączam link. Kolejno na zdjęciach: Dwie wiązki (jedna szeroka i jedna węższa z trzema pinami) znajdują się pod nadkolem lewym (od kierowcy). Jedna luźna wtyczka znajduje się również z prawej strony pod nadkolem. Jest jeszcze jedna która znajduje się pod maską. Czy wie ktoś może, która wtyczka może być od czego?

Link do zdjęć: https://photos.app.goo.gl/kcxK5NMAoSvSSMDv9

Dziękuję za pomoc!

• Zasłużeni forumowicze

Kolego troszeczkę precyzyjniej....

Po stronie kierowcy ..... tył czy przód...????

Z prawej strony .....tył czy przód

Jeśli możesz to pisz kolory przewodów i w których pinach są.

Jeśli przewód jest dwu kolorowy to piszesz w pierwszej kolejności kolor który zajmuje większą powierzchnię izolacji.

Napisz siedem ostatnich znaków numeru Vin.

• Zasłużeni forumowicze

Pod maską silnika , przy zamku maski, to ....

- przełącznik kontaktowy pokrywy komory silnika

Za pomocą wejścia przełącznika stykowego pokrywy komory silnika system alarmowy przed kradzieżą (DWA) rejestruje stan pokrywy komory silnika (otwarta lub zamknięta).

Duża , 15 pinowa kość.....

- pin nr. 1/2 to połączenie skrzynki bezpieczników , znajdująca się po stronie pasażera , słupek A ...... z ....... czujnikiem zewnętrznym temperatury.

- pin nr. 4 to zasilanie przednich sygnałów/klakson , zabezpieczonych bezpiecznikiem F62.......15A.

- pin nr. 13/14 to połączenie modułu bezpieczeństwa z czujnikiem ochrony pieszych (przedni zderzak )

- pin nr. 15 to minus/masa.

Musisz w pobliżu tej kości szukać drugiej . To jest kość łączeniowa/przelotowa , wpina się ją do tej samej kości z takimi samymi przewodami.

Ps.

Dobra , widzę że na zdjęciach masz dużą żeńską i męską kość. Musisz je ze sobą podłączyć.

Dzięki wielkie. Właśnie nie mam do czego połączyć tej dużej kości, brakuje mi chyba całej wiązki. Nie wiem co natomiast z tymi dwiema mniejszymi kośćmi jedna znajduje się z lewej strony z przodu z przedniej części nadkola, druga znajduje się z prawej strony z przodu z przedniej części nadkola. Mam jeszcze linka na allegro do wiązki, gdzie na czwartym zdjęciu jest pokazana jedna z wtyczek, których nie wiem gdzie podpiąć (ta co jest z lewej strony z przodu) a na piątym zdjęciu jest karteczka o wiązce. Link: https://allegro.pl/oferta/bmw-f12-f13-f06-wiazka-instalacja-pasa-przedniego-8884550978 Jakiś pomysł?

• Zasłużeni forumowicze

Szukałem odpowiedzi ale nie znalazłem.

Natrafiłem na te miejsca o których piszesz ale kolory przewodów mi się nie zgadzały.

Znajdę to jeszcze raz i napiszę ci co to było ale 100% pewności nie będę miał....

Ja mam w aucie inną wiązkę niż ta co na zdjęciu z allegro. Niech Pan napisze wszystko co wie, bardzo bym prosił o to. Dziękuję z góry! Podejrzewam też że tam może być jakiś moduł / sterownik co idzie do tej wtyczki 15 pinowej, ewentualnie druga wiązka ale nie jestem pewny.