Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@Randall zauważyłem że jakość muzyki w natywnej aplikacji spotify zainstalowanej bezpośrednio w bmw, jest lepsza niż przez jakość muzyki spotify poprzez applecar. 

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Rtti jest bardzo przydatne z omijaniem korków. Ja używam youtube music 😉

W każdym bądź razie co masz dożywotnio zostaje dożywotnio. Nawet jak kupisz booster to pozostałe nie pokaza żadnej daty wygaśniecia czy coś.

Edytowane przez feel_x
  • Lubię to 1

🙃🙃

Opublikowano

Ja jeżdżę na Android Auto ale ta nawigacja prowadzi czasem tak daremnie, że bez patrzenia na mapę gdzie dokładnie masz jechać to po komendzie głosowej i obrazku na szybie (!) nie ogarniesz.
A telefon wypluwa ostatnie poty nagrzewając się do czerwoności nawet bez ładowania go bezprzewodowo. Pier..le, biorę boostera i mapy.
Remote 3d view to wisienka na torcie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

@Randall jako dowód 😉

BTW. Co ten connected drive service oferuje jakbym nie mial booster?  🤔

Screenshot_20241127_132247_Chrome.jpg

Edytowane przez feel_x
  • Lubię to 1

🙃🙃

Opublikowano

Mam pytanie - jak długo oczekiwaliście na uaktywnienie wszystkich funkcjonalności wchodzących w skład pakietu booster? Wczoraj zakupiłem na promce (przez aplikację na tel, były dostepne dla mojego samochodu), praktycznie od razu miałem aktywował się dostęp do RTT na mapach, ale nadal nie mam obsługi głosowej, info o pogodzie, wiadomości etc. Wszedłem na stronę sklepu bmw i jest informacja, że zlecenie jest w przygotowaniu, dodam, że nie dostałem jeszcze maila z fv.

Rozumiem, że te usługi aktywują się zdalnie, bez potrzeby ściągania plików jak w przypadku update'u map? (BTW we wrześniu zaktualizowałem mapy za 240 pln, teraz mimo BF ta usługa jest znacznie droższa....).

Opublikowano

Czy ktoś mógłby wyjaśnić co to jest ten Remote 3D View? Jak z niego korzystać? Dzięki z góry

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bardzo przydatna funkcja, która umożliwia zdalny podejrzenie co się dzieje wokół samochodu. Mając kamery 360 możesz w aplikacji zobaczyć zdjęcia z przodu, z tyłu i po bokach auta.

• Lubię to 1
Opublikowano
5 minut temu, s0nar napisał(a):

Bardzo przydatna funkcja, która umożliwia zdalny podejrzenie co się dzieje wokół samochodu. Mając kamery 360 możesz w aplikacji zobaczyć zdjęcia z przodu, z tyłu i po bokach auta.

Aha, czyli dla mnie nieprzydatna bo nie mam kamer 🙂 (poza tylnią)

Opublikowano
27 minut temu, klurg napisał(a):

Aha, czyli dla mnie nieprzydatna bo nie mam kamer 🙂 (poza tylnią)

Tontaka opcja wogole nie powinna Ci sie wyswietlic do zakupu. 
INFO promocja trea do 5 grudnia i obnizka to 20%

Opublikowano
28 minut temu, saab napisał(a):

Tontaka opcja wogole nie powinna Ci sie wyswietlic do zakupu. 
INFO promocja trea do 5 grudnia i obnizka to 20%

Pewnie mylnie zrozumiałem, że Remote 3D View wchodzi w skład pakietu Booster Connect, bo ten mam dostępny.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1 godzinę temu, M4R10 napisał(a):

@luk_byd spójrz o czym dyskutujemy już na pierwszej stronie. 🤪

Nie zauwazylem ze napisales wczoraj 🙂 Mój bład.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
4 godziny temu, klurg napisał(a):

Mam pytanie - jak długo oczekiwaliście na uaktywnienie wszystkich funkcjonalności wchodzących w skład pakietu booster? Wczoraj zakupiłem na promce (przez aplikację na tel, były dostepne dla mojego samochodu), praktycznie od razu miałem aktywował się dostęp do RTT na mapach, ale nadal nie mam obsługi głosowej, info o pogodzie, wiadomości etc. Wszedłem na stronę sklepu bmw i jest informacja, że zlecenie jest w przygotowaniu, dodam, że nie dostałem jeszcze maila z fv.

Rozumiem, że te usługi aktywują się zdalnie, bez potrzeby ściągania plików jak w przypadku update'u map? (BTW we wrześniu zaktualizowałem mapy za 240 pln, teraz mimo BF ta usługa jest znacznie droższa....).

Spróbuj z poziomu auta wymusić aktualizację usług, ja to robię w menu gdzie są "app", potem przycisk option i wymuszam połączenie aktualizacji. Może pomoże.

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@Marcinuj wydaje mi się że ta droższa zawiera chyba 4 aktualizacje w roku gdzie auto samo pobierze jakieś aktualizacje, bez konieczności ściagania map na nośnik usb.

Opublikowano

2 lata za 0 pln a 1 rok za 187,20 pln ???!!!

Opublikowano

A jak chcę RTTI to widziałem można to chyba kupić osobno? Bo Booster to jeszcze coś więcej, ja tu spróbuję sobie wgrać mapy samodzielnie, poprzedni właściciel wrzucił kod FSC i powinno być to możliwe. Ktoś na forum pisał, że RTTI ponoć też da się załatwić.

icon3.png G30 530i xDrive

Opublikowano
6 godzin temu, M4R10 napisał(a):

Spróbuj z poziomu auta wymusić aktualizację usług, ja to robię w menu gdzie są "app", potem przycisk option i wymuszam połączenie aktualizacji. Może pomoże.

Dzięki zrobiłem tak i oprócz RTTI mam tylko dostęp do pogody i wiadomości, czyli 1/3 z pakietu connected booster (pakiet do nawigacji, informacji, komfortu), nie mam dostępu do aplikacji BMW np informujących o radarach oraz chyba brak jest dostępu pełnego pakietu connected plus/professional, który zawiera voice command (tu się mogę mylić). W każdym razie auto ma ID6, z VINu wynika, że mam: pakiet 06AK connected drive services/ 07R7 pakiet innowacyjny / 07XP pakiet nawigacji connected drive / 06AN concierge services / 06AP remote services / 06AE teleservices, a nie działa funkcja sterownia głosem (mam dedykowany przycisk na kierownicy). 

Stąd pytanie do forumowiczów, czy w ID6 działa u Was funkcja sterowania głosem, jeśli tak jaki pakiet macie aktywny lub ewentualnie czy jest do tego dedykowane inne wyposażenie auta niż wyżej wymienione.

Podsumowując muszę się skontaktować z infolinią BMW, jeśli tak ma u mnie wyglądać pakiet connected booter to zrezygnuję, ewentualnie dokupię tylko samo RTTI, bo pogodę i serwis informacyjny to mam na smartfonie.

Opublikowano (edytowane)

Sterowanie głosem nigdy nie działało po polsku, jesteśmy dla Niemców trzecim światem mimo ogromnej podaży aut premium u nas..

Ponoć dopiero teraz od lipca działa tylko na najnowszym systemie 8.5.. Na szczęście na forum piszą że niczego tak naprawdę nie tracimy, na iDrive 7.0 wszystko zrobię sobie szybciej niż trwa wymawianie komendy, gorzej z tabletowcami na całą deskę gdzie trzeba się przeklikiwać przez system żeby w ogóle odpalić auto. (uszczypliwy żart)

Radary nie są w pakiecie z boosterem.

Edytowane przez Markok
  • Lubię to 1
Opublikowano
6 godzin temu, Markok napisał(a):

Sterowanie głosem nigdy nie działało po polsku, jesteśmy dla Niemców trzecim światem mimo ogromnej podaży aut premium u nas..

Ponoć dopiero teraz od lipca działa tylko na najnowszym systemie 8.5.. Na szczęście na forum piszą że niczego tak naprawdę nie tracimy, na iDrive 7.0 wszystko zrobię sobie szybciej niż trwa wymawianie komendy, gorzej z tabletowcami na całą deskę gdzie trzeba się przeklikiwać przez system żeby w ogóle odpalić auto. (uszczypliwy żart)

Radary nie są w pakiecie z boosterem.

Faktycznie jest dodatkowo płatna opcja powiadamiania o radarach której nie mogę wybrać dla mojego auta (sic!). Dziwne bo mam w przednim zderzaku kamerę kafas, czy jak to się tam zwie. Kontaktowałem się z infolinią, jest tak jak piszecie, zero sterowania głosem w PL dla ID6, pakiet connected booster to dla mnie tylko RTTI i pogoda plus wiadomości. Także serdecznie im podziękowałem za to mocne combo i wziąłem w BF samo RTTI.