Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam,

posiadam e60 530i 2003r z zainstalowaną instalacją LPG co jakiś czas zapala mi się CHECK. Oczywiście zapala mi się to tylko przy jeździe na lpg. Nie pytam czemu tak się dzieje bo rozumiem, lecz moje pytanie dotyczy tego że słyszałem o montowaniu czegoś w rodzaju dystansu przy sondzie, co podobno usuwa problem. Czy ktoś z was ma coś takiego?? i jak to się sprawdza w działaniu ????

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najpierw to zobacz dlaczego pojawia się check, jakie błedy wywala, czy zbyt uboga mieszanka, czy wypadanie zapłonu. Coś musi być na rzeczy, skoro tylko na LGP. O dystnasach do sondy nie słyszałem, ale pachnie mi to jakimś druciarstwem. Jak masz zbyt ubogą mieszankę to po dłuższym czasie możesz się nabawić gorszych problemów, jak wypalenie gniazd zaworowych.
Opublikowano
Dokładnie też mi to brzmi dziwnie. Mam 530 co prawda N52, ale z sondami nigdy nie miałem, odpukać, problemu. Powiem to samo, jakie dystanse? To ma działać jeżeli jest prawidłowo zestrojone. Jednak jak czasem widzę jakość montażu w autach z LPG to nie dość, że bym za to nie zapłacił, to bym gościa o odzszkodowanie pociągnął. Metrowe przewody do wtryskiwaczy, luzem leżące sterowniki, filtry, przewody z filtrem itp. Jak to ma działać? W każdym z tych aut check się palił na stałe, a wł. był przekonany, że to norma. Nie, nie jest to norma. Nie jestem gazownikiem, ale coś tam wiem na ten temat od człowieka, który mi robił intalacje, a prowadzi szkolenia na całym świecie z montażu LPG firmy na S z mojej miejscowości.