Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

czy ktoś się orientuje czy trudno wymienić odmę/odmy membranki czy filterki cokolwiek tam jest oraz z czego dokupić? z tego co widzialem na realoem to jest to integralna część pokrywy zaworów ale nie wierzę że tego nikt nie wymienia osobno.

Pacjent to E65 M67d44 2007r.

Pojawia mi się olej w ukladzie dolotowym, troche ubywa z bagnetu oraz poci się z korka wlewu oleju do silnika :duh:

Opublikowano

czizas.. tego sie nie spodziewalem ze taka pierdołka moze generowac takie koszty. a jakies czyszczenie moze przyniesc jakies rezultaty czy nie warto sie za to zabierac?

wolalbym te 4k wydac jakos lepiej na auto niż na głupie odmy ktore są tylko po to zeby były

Opublikowano
Jeśli uda Ci się po tylu latach zdjąć bezinwazyjnie pokrywy zaworów odmy to możesz zaryzykować i zdać relację jak to się ma do rzeczywistości. Ja wymieniałem pokrywy. Przy okazji wyfrezowałem gniazda wtrysków, dałem nowe podkładki a same wtryskiwacze poszły na przegląd i czyszczenie profilaktyczne. Wleciała cała nowa hydraulika i dźwigienki, wyleciały klapy wirowe, wyczyściłem kolektor ssący, usunałem EGR-y i teraz zapraszam każdego kto mi powie że 745d nie jedzie...... :D
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
kurcze kolego no na bogato poleciałeś :) na szczęscie ja uważam że 745d jedzie i to bardzo :) dużo jest roboty aby wymienić te całe pokrywy? chyba kolektora dolotowego nie trzeba sciągać?
Opublikowano
2-3 dni na spokojnie z dokładnym czyszczeniem. Kolektor i tak polecam zdjąć, ponieważ to co w nim zastaniesz będzie wymagało bezwzględnie wyczyszczenia. Moja jechała i to bardzo dobrze, ale po tym zabiegu o którym pisałem wyciszyła się cała góra silnika i pojawił się jeszcze większy wigor niż przed operacją.