Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów, na wstępie przeproszę za wszystkie nie dociągnięcia ale to mój pierwszy post na Forum :D . Tak więc okazyjnie zakupiłem felgi KELLENERS SPORT 19 cali, kupiłem za przysłowiowe Piwko, także bez wniku. Może ktoś jest z stanie mi pomóc czy te koła będą pasowały do mojej F11, rozmiary to Przód ET 36 LK 5/120 8,0 J x EH2 ( opony 225/40/R19 ) - Tył ET 47 LK 5/120 8,5 J x 19 EH2 ( 255/35/R19 ) oczywiście opony chciał bym wymienić wszystkie na 245/45/R19 czy takie opony będą pasować do tych felg i czy będę musiał dodawać dystanse itd. Czy uważacie że to się uda i w ogóle ma sens ? Felgi są fajne szkoda było by żeby leżały w garażu. będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1. prawidłowe opony to 245/40/19,

2. prawidłowe et felgi 8 calowej to 30,

3. prawidłowe et felgi 8,5 calowej to 33,

4. minimalna grubość dystansu z centrowaniem to jakieś 12-13 mm,

5. mieszana szerokość felg = mieszana szerokość opon.

• Moderatorzy
Opublikowano

Tytuł jest mylący, bo to nie są felgi z e87 tylko aftermarketowe, to raz. E86 to BMW Z4 coupe.

Felgi wejdą, ale w stosunku do OEMowych 19" z f10/f11 przód będzie schowany 9,3 mm. Tył 9,4 mm.

Także tak to wygląda, dając dystanse przód i tył 10 mm zrobisz serię, dając dystanse przód 20 mm a tył 25 mm zrobisz fajny wygląd.

Przy dystansach musisz wymienić również szpilki.

Opony są dosyć szerokie jak na 8 + 8,5, bo to opony z wariantu 8,5 + 9, ale mogą być założone. Oczywiście 245/40 + 275/35, tak jak kolega wyżej pisze.

Jak masz xDrive to zapomnij o tych felgach.