Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, bmw e91 n47d20c 184km, zauważyłem że czasem slizgnie mi się sprzęgło, na 4 i 5 biegu ale nie zawsze, jak jadę sam to się nie ślizga, jak jadę z kimś to potrafi lekko się poślizgnąć, ale też nie za każdym razem, kupiłem samochód w czerwcu i niby sprzęgło było wymienione i jest na nim zrobione 10 tysięcy, mam na to papiery a gdy robiłem rozrzad to tarcza była trochę zużyta i po wymianie rozrządu właśnie tak się dzieje, dwumas w super stanie, nic nie szarpie, wszystko cicho pracuje, jak myślicie wymieniać już te sprzęgło czy jeszcze jeździć, dodam że od czasu jak mi się slizgnelo to przejechałem 2 tysiące km i dopiero teraz znowu tak się stało, czy jest możliwe że poprzez niepoprawne założenie nowego sprzęgła przez mechanika tak szybko się zużyło? Proszę o poradę. Pozdrawiam Edytowane przez Robo92
Opublikowano
Witam, bmw e91 n47d20c 184km, zauważyłem że czasem slizgnie mi się sprzęgło, na 4 i 5 biegu ale nie zawsze, jak jadę sam to się nie ślizga, jak jadę z kimś to potrafi lekko się poślizgnąć, ale też nie za każdym razem, kupiłem samochód w czerwcu i niby sprzęgło było wymienione i jest na nim zrobione 10 tysięcy, mam na to papiery a gdy robiłem rozrzad to tarcza była trochę zużyta i po wymianie rozrządu właśnie tak się dzieje, dwumas w super stanie, nic nie szarpie, wszystko cicho pracuje, jak myślicie wymieniać już te sprzęgło czy jeszcze jeździć, dodam że od czasu jak mi się slizgnelo to przejechałem 2 tysiące km i dopiero teraz znowu tak się stało, czy jest możliwe że poprzez niepoprawne założenie nowego sprzęgła tak szybko się zużyło? Proszę o poradę. Pozdrawiam
Opublikowano
No właśnie podobno było, mam paragon na części i stare części właściciel mi pokazał, co myślicie można tak jeździć czy lepiej wymienić
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do wymiany rozrządu nalezy zdemontowac skrzynie, a wczesniej, rozlaczyc wysprzeglik. Odpowietrzenie sprzegla w e90 nie jest takie proste. Moze tam popelniono blad...
Opublikowano
Do wymiany rozrządu nalezy zdemontowac skrzynie, a wczesniej, rozlaczyc wysprzeglik. Odpowietrzenie sprzegla w e90 nie jest takie proste. Moze tam popelniono blad...

Mechanik jeszcze wymieniał mi klapy w kolektorze przy tym wymianie tego rozrządu i mówił że się zacinały i po czyszczeniu kolektora i wymianie tych klap silnik odżył i dlatego teraz sprzęgło może się ślizgac, powiedział mi też że ono jeszcze może się ułożyć i nie będzie się ślizgac, tak jak mówię 4 razy w przeciągu 2500tys km mi się zdarzylo że się slizgnelo przy ostrym przyspieszaniu, jak myślisz wymieniać czy jeszcze jeździć?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprzeglo sie nie uklada. Dziala albo nie. Napisze raz jeszcze, nalezy sprawdzic odpowietrzenie wysprzeglika.
Opublikowano
Sprzeglo sie nie uklada. Dziala albo nie. Napisze raz jeszcze, nalezy sprawdzic odpowietrzenie wysprzeglika.

Rozumie, dzięki za pomoc, teraz byłem się przejechać wrzuciłem 4 bieg i tam 3 razy dałem gaz do oporu przy 2 tys obrotow i nic się nie slizgalo