Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Orientuje się ktoś jaka jest fizyczna różnica w budowie dyfra od maniaka a automatu? Wiem, że jest inne przełożenie a pytam dlatego bo nie mogę się zebrać na konwersje na automat i chciałem zrobić to partiami, wiązki i półosie mam położone.

Chciałem wrzucić dyfer od automatu pod wał z manuala i skrzynie z manuala aby trochę rozłożyć robotę w czasie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wal z manuala nie pasuje do auta z automatem. Dyfry fizycznie sa takie same wiec problem bedziesz mial w wale, nie dyfrze.
Opublikowano
kurde czyli zostaje założenie wszystkogo na raz, może jakoś ogarnę się z czasem
Opublikowano

Mam manual. Od roku mam graty wszystkie do zmiany na automat ale chciałem to podzielić na części czyli. Najpierw założyłem półosie grubsze od kombi żeby ręczny mi działał pod zaciskami 35i.

Kolejne było położenie wszystkich wiązek co już zrobiłem

Kolejna częścią myslalem, że może się da wsadzić sam dyfer od automatu nie wymieniając wału a dopiero za jakiś czas jako praca końcowa wrzucić auto at i wał

Po prostu prościej mi jest podzielić cały retrofit na części i w międzyczasie użytkować auta niż wszystko na raz ze względu na możliwości i czas

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No tak, to pewnie ja cos zle rozumialem. Tak, mozesz wstawic sam dyfer, fizycznie sa takie same, pozniej zmienic skrzynie oraz wal.
Opublikowano

super, będę mieć zawsze coś do przodu z robotą :D jak zawsze dzięki za pomoc KKX :D

To tak jeszcze nawiasem mówiąc jaki olej i czy jakieś dodatki wlać do tego dyfra skoro jest na wierzchu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
75w90, bez zadnych dodatkow. Jak ma sie rozwalic to i tak sie rozwali.