Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przestało działać mi 3 światło stopu, nie wiem od jak dawna. Nauczony doświadczeniem, w pierwszej kolejności sprawdziłem przewody w peszli pomiędzy nadwoziem i tylną klapą. Okazało się, że jeden z dwóch przewodów prowadzących do światła stopu był uszkodzony. Podanie + na uszkodzony przewód powodowało jego zapalenie, niestety po naprawie uszkodzonego przewodu światło stop nadal nie działa. W aplikacji bimber -tool został wykonany reset zwarcia. Co może być przyczyną niedziałającego światła? Jaką funkcję pełni taśma idącą z modułu diversity do światła stopu?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Hej,miałem ten sanm problem,cala wiazka 3 razy rozbierana,nic nie dalo,zasililem sie od lewgo stopu,kabel elegancko przechodzi,wiem druciarstwo,ale rece mi już opadly.Pozdrawiam.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Opisuję moje rozwiązanie, bo może komuś się przyda.

Oddałem auto do mechanika ponieważ podejrzenie padło na moduł FRM, niestety po wymianie, stop dalej nie działał. Okazało się, że uszkodzona była jeszcze wiązka w okolicy drzwi, gdzie nigdy nie było nic robione, ani rozbierane. Tak więc, obwód był przerwany w dwóch różnych miejscach. Sam nie wiem jak długo mi ten stop nie działał.