Skocz do zawartości

Złodziej prądu rozładowuje się akumulator po 3 dniach

finnentrop1

Rekomendowane odpowiedzi

Podczas spoczynku prąd w Amperach w moim BMW E39 530 kombi z 2002 roku

wynosi bezpiecznik numer:

4-0,146 A

5- 0,145 A

6- 0,144 A

7-0,005 A

9-0,142 A

11-0,090 A

12-0,103 A

13-0,103 A

24-0,084 A

25-0,037 A

27-0,137 A

29-0,082 A

32-0,146 A

Bagażnik

9-0,128 A

Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego jest tak duży pobór prądu w spoczynku ,jaka może być tego przyczyna ,

dziękuje za każdą pomoc

Edytowane przez finnentrop1

• Zasłużeni forumowicze
Dla mnie to wygląda jakby się nie usypiał skoro na tylu bezpiecznikach ciągnie prąd. Jeśli masz automat to po uśpieniu gaśnie lampka przy lewarku. Jeśli manual to otwórz schowek na rękawiczki. Jak zgaśnie lampka to śpi.

• Zasłużeni forumowicze
Z czystej ciekawości... a jeśli lampka przy lewarku nie gaśnie, to co jest nie tak?

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

Witam ponownie zmierzyłem pobór prądu jeszcze raz ,,,zaczekałem aż zgaśnie lampka w schowku na rękawiczki ,,

wyszło jeszcze gorzej bo na bezpiecznikach od numeru 1 aż do 10 pokazał miernik między 0.143 A- 0.149 A ,,, wygląda na to ,że w ogóle się nie usypia,,,

Jak podłączę miernik pod akumulatora i mierzę pobór prądu to pokazuje 0,70A,,gdy podłączę prostownik i jak ładuje prostownik wtedy miernik pokazuje pobór 0,08A

Chyba pozostaje mi poszukać dobrego elektro-mechanika od BMW,,, nie mam pojęcia co to może być ,,,może ktoś ma jakiś pomysł ,co to może być ...

• Zasłużeni forumowicze

Co mi jeszcze przychodzi do głowy to webasto i klimatronik. Webasto masz bezpiecznik w bagażniku prawa strona chyba drugie gniazdo od góry po skosie. Klimatronik to nie wiem, ale można wypiąć całe złącze.

Aha, i jeszcze sprawdź czytnik navi jak masz czy lampka gaśnie, albo go odłącz.

Witam

Dzisiaj sprawdziłem jeszcze raz ile pobiera prądu w spoczynku ,,,odczekałem 30minut i wyszło 0.05A ,,,miałem podłączony bezpośrednio do akumulatora czujnik ,,Battery Monitor i odstraszasz gryzoni który pobierał 0.156A ,,no i jeszcze jedno miałem podłączony wzmacniacz Krafta bezpośrednio do akumulatora który pobierał 0,165A również go odłączyłem teraz nie mam nic podłączonego do akumulatora tylko to co powinno być tz. klema plus i klema minus i wyszło ,,, po 30 minutach 0,04A po dwóch godzinach 0,05A,,, i taki jest pobór obecnie teraz .Dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich klubowiczów BMW