Skocz do zawartości

325 TD strasznie muli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Jakis czas temu zakupilem bmw 325TD 95" , od tamtej pory nie mialem okazji aby nim szybciej pojechac az do dnia wczorajszego. Zauwazylem ze auto strasznie wolno sie wkręca na obroty v max to 140 - 150KM//h . Silnik chodzi równo brak wycieków, temperatura trzyma równo, zadnych płynów nie ubywa. nie kopci złużycie paliwa po miescie mniej niz 10 litrów.

Dodam ze chyba mam na stale podłączone wisko, bo strasznie chuczy jak sie dodaje gazu albo jak sie przyspiesza tak jakby pod maską był jakis potęzny silnik, jak spoglądam na wiatrak to wydaje mi sie ze chodzi równo z obrotami silnika. Ale czy to moze byc powodem "muła"?? wydaje mi sie ze te 116KM powinno jezdzic troszke szybciej.

Czy moze to byc wina turbiny? jakie sa objawy złużytego turbo?

Opublikowano
Dodam jeszcze ze obrotomierz i ekonomizer dzialają, doczytalem sie na forum ze w modelach td uszkadza sie sterownik odpowiedzialny miedzy innymi za sterowanie pompą wtryskowa, obrotomierzem ,ekonomizerem. i wtedy komputer pracuje w trybie awaryjnym (60%mocy)
Opublikowano
Takie objawy to raczej pompa wtryskowa. Przydalo by sie ja zregenerowac, uszczelnic. Prawdopodobnie jest nieszczelna. A czy silnik dymi jak dodasz gazu mocno ?

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Takie objawy to raczej pompa wtryskowa. Przydalo by sie ja zregenerowac, uszczelnic. Prawdopodobnie jest nieszczelna. A czy silnik dymi jak dodasz gazu mocno ?

czasem zadymi jak to diesel. mysle ze to normalne. Pali bez problemu nie zaleznie czy na cieplym czy zimnym silniku. przebieg 260 tys km