Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem świeżo po zakupie X3 35D z niemiec.

Mam problem z rozładowującym się akumulatorem. Aku roczny banner AGM, sprawdzony 3 urządzeniami - pokazują 100% sprawności. Po zamknięciu auta (klapa zaryglowana) pokazuje pobór prądu ok 1.8A - po wyciągnieciu bezpiecznika 42 (nawka - która włącza sie i wyłącza co chwila) pobór spada do 0.6A, jak wyciągne kolejny 41 (radio + wzmacniacz ?) spada do ~ 0.03 i jest chyba już ok.

Moje pytania, co może być przyczyną włączającej i wył. sie nawki oraz co może być nie tak z radiem/wzmacniaczem jakie przyczyny braku uśpienia?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

F42 ....... 10A

- A196 Centralny wyświetlacz informacyjny

- A197 Moduł wideo

- N22 zmieniarka CD

- A20 odbiornik satelitarny

- A112a System nawigacji

F41 ........ 30A

- N9 radio

- A18 wzmacniacz

Pomiary prądu...... sprawdź pobór prądu po 60min od zamknięcia auta pilotem. Każdy model BMW ma inne zarządzanie energią. Ten czas powinien być najlepszy aby stwierdzić czy masz lewy pobór prądu....

Opublikowano
Dodatkowo po kilku dniach jak wyjąłem bezpieczniki 41, 42 zaczęła mi wyskakiwać kontrolka poduszki powietrznej i przy tym przygasają zegary, migacze nie działają, radiem nie można sterować , potrafi wyłączyć wspomaganie. Ewidentnie jakaś zwara, słaba masa lub uszkodzone moduły …
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dla potomnych może się przyda. W aucie miałem uszkodzony moduł servotronica - wyskakiwały kontrolki dsc, 4x4. Kontrolkę airbag i ogólnie problem z K-buss powodował mi ….. moduł/adapter iPod za radiem (oryginalny Bmw).