Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam problem w jedynce mojej żony. Szyby boczne przednie otwierają się i zamykają "skokowo". Przyciskam przycisk, szyba idzie w dół 2cm i staje. Przyciskam znowu i znów 2cm w dół. Żeby otworzyć całą szybę trzeba przycisnąć przycisk kilkanaście razy. I potem drugie tyle przyciśnięć żeby zamknąć. To samo po stronie pasażera.

Szyby otwierają się do końca. Zamykają też. Tylko niestety nie jednostajnie.

Tył działa bez zarzutu.

Co mam zrobić żeby to naprawić ?

Opublikowano

Mam E39 i E61 - w żadnym z nich nie spotkałem się z adaptacją szyb (dla E61 jest coś takiego tylko dla szyberdachu).

Masz przyciski jednostopniowe czy dwustopniowe? Dwustopniowe po prostu trzeba wcisnąć mocniej i leci do końca. Jeśli nie, to zapewne trzeba zakodować w NCS.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No chyba o tym wie skoro z tyłu działa normalnie .

Także kodowanie/adaptacja/ nauka jak zwał tak zwał . Można z kompa , da się też z samych przycisków .

Zjeżdżasz szybą na sam dół . Naciskasz i trzymasz przycisk w dół z 10 sekund chyba . Wyskoczy komunikat na liczniku . Potem jedziesz do góry i tak samo trzymasz . Jakoś tak robiłem po wymianie FRM-a . W Nissanie i Fordzie tak samo robiłem kiedyś .

Opublikowano

Tylną szybę po wymianie podnośnika udało się zaadoptować i śmiga aż miło.

Przednie od zakupu działają skokowo i żadne adaptacje nie pomagają.

Spróbuję znaleźć kogoś w okolicy kto ogarnie mi to kompem. Mam nadzieję że to pomoże.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak jak kolega wyzej, a w szczegolnosci po wymianie silownika, zadne przyciski nie zaadaptuja szyb. Trzeba kompem to zrobic.