Skocz do zawartości

Bimmerlink

TomaszBMWF10

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze

BimmerLink......???

https://play.google.com/store/apps/details?id=io.sgsoftware.bimmerlink

REGENERACJA DPF ****

BimmerLink umożliwia sprawdzenie aktualnego stanu filtra cząstek stałych w Twoim samochodzie. Dowiedz się, kiedy miała miejsce ostatnia regeneracja lub ile popiołu zgromadziło się w filtrze i rozpocznij regenerację jednym naciśnięciem przycisku.

**** Tylko dla samochodów z silnikiem Diesla.

Opis działania aplikacji masz w odnośniku ......... O tej aplikacji .......

A jak już rozmawiamy kto jak używa to jakiego adaptera ENET-USB C używacie?

Ja kupiłem ostatnio jakiś adapter i jest brak połączenia mimo ustawienia na ENET w Bimmercode. Wogóle to wtyk USB c jest jakby 2 mm krótszy niż reszta w innych kablach jakie mam. Niewiem o co kaman ale chyba niema różnych rodzajów USB c?

Zresztą sprawdzałem w Btool i też niema połączenia więc ten cały adapter jakiś lipny, czy może musi być jakiś konkretny typ bo sprzedawca mi twierdzi że to z androidem nie pójdzie..? :mad2:

Ja kiedyś kupiłem icar vgate przed caristą i mi to nie chodziło, być może mam pecha i też było wadliwe jak ten adapter Ethernet. Kurcze jednak co kabel to kabel więc chyba kupię ten ugreen cm199 skoro to ma działać, no jeszcze żeby się nie okazało że z moim Xiaomi nie będzie współpracowało bo generalnie to jakoś pod górkę cały czas z tymi łączeniami :shock:

No i lipa, kupiłem ten adapter ugreen i dalej niemoge się nim połączyć przez enet ani z bimmercode ani z btool. Pierwsza apka leci jako connecting adapter i wywala, a druga nie można otworzyć pliku adaptera i zamyka port...

Na adapterze żadna dioda nie świeci, w telefonie mam opcje tethering USB ale jest na szaro... Ktoś coś zaradzi? :mad2:

Pokaż co kupiłeś. Apki ustawione na łączenie po kablu? Opcja ethernet uaktywnia się dopiero po wpięciu kabla z adapterem. Cierpliwości, ja swojego kabla nie używałem ponad pół roku, bo też myślałem, że nie działa, a on po prostu nie był dobrze skonfigurowany.
ad®ian™

Kupiłem Ugreen cm483, w bimmercode ustawione na enet cable i echo, wyświetla connecting i wywala, w trybie samolotowym to nawet nie szuka wcale jakby nie widział adaptera. W btool to samo jakby go nie widzi.

Co ciekawe z Xiaomi note 8 Pro nie świeci żadna dioda na adapterze, natomiast z Huawei zaswieca się zielona dioda i żółta mignie ale połączenia brak. Na telefonie telefonie tethering USB cały czas na szaro...