Skocz do zawartości

Dziwne wibracje tylnego kola

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z dziwnymi wibracjami tylnego kola. Caly samochod zaczyna trzesc sie a wibracje wyczuwalne sa az na kierownicy:/ Felga kola ktore zdaje sie wibrowac jest wyraznie cieplejsza co moim zdanie wyklucza wade opony.

Zastanawiam sie takze nad wymiana manualnej klimy na automatyczna i szukale sporo na forum ale znalazlem wlasciwie tylko roznice pomiedzy nimi. Czy ktos przerabial ten temat dokladnie??

The ultimate driving machine
Opublikowano
Moze lozysko masz walniete ? Buczy Ci podczas jazdy ? Albo jak podniesiesz tyl i zacvzniesz ruszac kolem to jest opor jakis delikatny ? A zklima to sobie odpusc, no chyba, ze masz tanio wszystkie czesci. Bo zmienia sie praktycznie wszystko. I dochodza czujniki, wszystkie wloty regulowane sa elektrycznie, automatycznie.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Sprawdz łożysko, jeśli nie było wibracji przed wymianą, zamień koła jeśli możesz, bo nie wiem czy nie masz kierunkowego i asymetrycznego bierznika, sprawdz czy masz odpowiednie et felg, znam przypadki bicia z tego powodu w bmw, łożysko w czasie osadzania można uszkodzić! więc sprawdz czy na podniesionym aucie koło obraca się swobodnie, najlepiej zdejmij klocki, bo na pewno trochę one mogą ci hamować... jestem ciekaw co jest, łożysko mogło się wytrzepać przez niewyważone koło, daj znać jak sobie poradziłeś

Pozdrawiam

Masz z tyłu sprawne łączniki i silenblocki?