Skocz do zawartości

E46 Coupe wymiana lampy przedniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej wszystkim, potrzebuje dość pilnie pomocy. Posiadam E46 z 2000 roku i miałem ostatnio przegląd. Wszystko szło cacy, dopóki serwisant nie zaczął kontroli reflektorów, co podsumował cytatem z wydruku: "brak wyraźnej granicy światła i cienia świateł mijania". Przy lewym powiedział że pewnie wystarczy polerka, ale przy prawym już te "promienie" padały jak chciały, 2 cm ponad poziomą kreską i zaginały się do góry w obie strony patrząc w przyrządzie. No i stąd moje pytanie - czy pozostaje mi tylko wymiana prawego reflektora? A jeśli tak, to czy ktoś byłby w stanie mi polecić dobrą używkę? W tej chwili mam lampę o numerze 6904276, dołączyłbym zdjęcia ale nie wiem jak, nowy tu jestem (:
Opublikowano

Jak lampa jest matowa, to jak bardzo zniszczona by nie była, polerka zrobi z niej kryształ. Można to ogarnąć samemu - na siłę to i ręcznie (papier drobny, woda, pasta i szmatka). Możesz też użyć nakładki na wiertarkę - są nawet gotowe zestawy na Allegro.

Druga opcja to oddanie lampy do regeneracji jeśli możesz kilka dni żyć bez auta lub masz drugie. Wtedy przy okazji zregenerują odbłyśniki.

O ile mi wiadomo, lampy niczym się nie różnią - ważne, by była wersja europejska (nie USA, nie anglik) i z wersji przed liftem lub po (takiej, którą ty masz).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Prawy masz zapewne z anglika, więc szukaj europejskiego. Lewy do polerki, tu przykład różnicy:

IMG-20210917-WA0011.jpg

IMG-20210917-WA0016.jpg

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.