Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie, kupiłem niedawno bmw e46 2002r 2.0 disel 150km

Mój problem jest taki mianowicie samochód rano odpala za pierwszym razem, po dłużysz postoju także, lecz gdy auto zgaszę po i próbuje odpalić po np. 15minutach kreci kreci i nic dodam że auto nie odpala także na plaka. Po odczekaniu 30 minut odpali. Gdzie szukać usterki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie jak pompa progowa padała to tak było. Aż padła całkiem i auto kompletnie rzuciło palenie. Na kompie był błąd 4b90 chyba
Opublikowano
Szczerze mówiąc jej nie sprawdzałem, po przekręceniu kluczyka ja zawsze słyszę. Czytając fora stwierdziłem że jest sprawna
Opublikowano
Dodam w sumie też że gdy ja trochę przeciągnę na biegach to zaczyna falować na obrotach, gdy jeżdżę autem do 3tys obrotów jest wszystko okey. Może ktoś miał podobne objawy i podopowie mi gdzie szukać usterki.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podłącz pod kompa, to dużo powie o usterce. To że ją głośno słuchać to nie za dobrze.
Opublikowano
W piątek jadę zczytac błędy. Mechanik stwierdził że to czujnik położenia wałka rozrządu. Skasował 300zl czujnik wymieniony lecz po dniu znowu to samo
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zrób test przelewowy, wtryskiwacz daje na przelew i spada ciśnienie na szynie cr. Jakiej firmy masz teraz czujnik położenia wałka rozrządu? Jak zamiennik inny niż bosch to wróć do oryginału.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Problemy się nsilily, obecnie samochód mam na lewarkach, zakatowalem rozrusznik, wymieniam go i jadę do mechanika sam raczej tematu nie ogarnę, brak czasu plus sprzętu. Wtryskiwacze wyciągnął bym sam ale gorzej z podkładkami. Ogólnie samochód po rozgrzaniu chodzi na 2 cylindrach mam nadzije ze to się skonczy na wtryskiwaczach :search: :mad2: