Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie ,odebrałem właśnie nowe auto i chyba przegapiłem sprawę pakietu. Mam 5 lat /100tys. a chciałbym zmienić na 200tys.,myślałem że do jakiegoś okresu można to zmienić a wydający auto powiedział,że za późno.

Mówisz o pakiecie przedłużającym gwarancje, tak?

Ja przy konfiguracji brałem od razu 5 lat/200 tys km.

Zastanawiam się czy brać teraz jeszcze ten pakiet przeglądów…?

Opublikowano
Po pierwsze jaki pakiet ?

Bo BSI przedłużasz kiedy chcesz, bez ograniczeń czasowych.

BRI możesz przedłużać przez 3 m-ce od daty I rejestracji .

I staraj się nie słuchać jełopów.

Dokładnie!

I jeśli piszesz o BRI to przedłuż

Opublikowano
ja BRI od razu wziąłem na 4 lata, na 5 lat nie brałem bo 5tys za rok wydawało mi się sporo, a zakładam, że przez pierwsze 4 lata co się ma zepsuć to już się zepsuje ;)
Opublikowano
ja BRI od razu wziąłem na 4 lata, na 5 lat nie brałem bo 5tys za rok wydawało mi się sporo, a zakładam, że przez pierwsze 4 lata co się ma zepsuć to już się zepsuje ;)

To zależy ile km i jak długo zamierzasz jeździć. W 4 lata się zepsuje to co miało., a w 5 wyjdzie już na przykład zużycie.

Po za tym ten 5-ty rok można liczyć jako 5-6, bo pod koniec trwania powymieniają co trzeba i masz spokój na kolejny rok, no i łatwiej sprzedać jakby co.

Zależy kto jak użytkuje, ja biorę na maksa. Mistrzostwem była gwarancja na 6 lat, ale to niestety minęło......

Opublikowano

ja nie robię dużo km 15-20tys/rok

zobaczymy, jak się będzie rynek rozwijać, ale jak za podobna konfigurację w kolejnym modelu będzie trzeba zapłacić za 4 lata 2 razy więcej, to pewnie będę się zastanawiał, czy dłużej nie pojeździć ;)