Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Panowie szybkie pytanko.Nasadka zabezpieczajaca do odkrecania szpilek poległa.Jakies pomysły co teraz zrobić z tym fantem.Pozostaje rozwiercanie czy idzie dokupić taka gdzieś?
Opublikowano

Każdy warsztat oponiarski sobie z tym poradzi.

Oczywiście śruba do wyrzucenia

Dokupić można w ASO

Opublikowano

Oczywiście śruba do wyrzucenia

Dokupić można w ASO

Nie wiem czy kazdy bo ja bylem z bmw szwagra w jakis 10 i nikt poza jednym nie chcial tego ruszac. Niestety po gozinie powiedzieli mi z jednak tego nie zrobia. Nowa nasadka z aso tez nie dala rady poniewaz jakis idiota dokrecil sroby zbyt mocno i mielismy pol dnia zabawy z wierceniem.

Zycze autorowi powodzenia i mam nadzieje ze nie trafil na tak ciezki przypadek. Jesli reszta srob nie jest dokrecona zdecydowanie zbyt mocno to osobiscie probowal bym kupic nasadke w aso i wykrecic normalnie. Upewnij sie ze nasadka dobrze siedzi w srobie zanim zaczniesz krecic.

Ja sroby zabezpieczajace zawsze wykrecam przed serwisem opon i pozniej wkrecam samemu poniewaz juz 2 raz w zyciu trafilem na mechanikow- debili.

Opublikowano

Zdecydowanie nie każdy. Przerabiałem podobny temat dwa miesiące temu w X5 F15. Objeździłem w Katowicach większość serwisów oponiarskich i tylko w jednym podjęli się nabicia specjalnej nasadki i odkręcenia śruby. Reszcie nie chciało się bawić w takie tematy. Po wykręcaniu wywaliłem wszystkie śruby zabezpieczające i dałem zwykłe.

Opublikowano
Są uniwersalne zestawy takich adapterów na Allegro. Alternatywa to dospawanie normalnej śruby do tego, ale jak kiepsko zabezpieczysz felgę, to będzie do lakierowania. Ostatecznie można rozwiercić.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki panowie za odzew,

Temat ogarniety,nie było łatwo bo śruby były tak dowalone że trzeba było rurę założyć na klucz do odkrecania. Ciekawostka dla potomnych, pod adapterem jest przejsciówka na drobnozębny torx, wystarczy założyć nasadkę 22 obruszać dookoła i powinna wyskoczyć końcówka(sam grzybek) ,wtedy można nabic jakiegoś torxa bądź dospawac coś do oryginalnego grzybka i odkrecac.