Skocz do zawartości

Przetopiony klosz lampy bi Xenon dynamic BMW e60 / lampy pol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Szukałem na forum ale nic nie znalazłem w tym temacie.

Mianowicie mam problem w moim e60 w lampach bi Xenon dynamic przytopiło i pofaldowalo mi klosze od światła halogenowego. Poniżej załącze zdiecia.

Moje pytanie brzmi czy jest to w jakiś sposób do wymienienia? Co mogę z tym zrobić gdyż szukałem jakiegos zestawu naprawczego i nie zawierają one np. tego klosza.

Dodatkowo nie działa mi skręt w tych lampach i dioda przy włączniku świateł miga na zielono, sądzę że jest to odrębny problem z tym poziomowaniem i skrętem światła.

Czy ktoś z grupowiczow wymieniał kiedyś takie klosze w tych lampach?

Lub widział takie klosze gdzieś do kupienia ??

Opublikowano

Ok, poszukam.

Dobrze by było jak bym znalazł sam ten klosz to jakoś bym sobie poradził bo myślę że raczej jest to do zrobienia, lub całkiem do przerobienia i wstawienia tam też soczewki hmmmm....

Opublikowano
Na znanym portalu jest wiele kloszy różnych firm, jeżeli klosz się stopił to regeneracja odpada, zostaje wymiana. Jak chcesz sam to dobry klej butylowy, nożyk i do dzieła, wrzucasz lampy do piekarnika, potem lekko podważasz i oczyszczacz z kleju, nakładasz nowy klosz i po sprawie. Kilka godzin i masz nowy klosz i zaoszczędzone pare stówek
Opublikowano

Lshie

Nie chodzi mi tu o sam klosz całej lampy, wiem jak go sciągnąć i zakleić spowrotem. chodzi tutaj o mały klosz w lampie przy lampie halogenowej ten który jest koło bi xenona.

nie umiem tu wrzucić zdięcia bo tak to bym oznaczył o który mi choszi