Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam klubowiczów,

chciałbym zmienić kolor ringów do jazdy dziennej z białego na niebieskie. Prosiłbym was o potrzebne do tego informacje. Szukam szukam i tylko jakieś wyrwane z kontekstu informacje. Interesuje mnie jaka żarówka odpowiada za funkcję Day Time Lights gdzie się znajduje i jak można ją sprytnie wymienić.

Pozdrawiam Kaly

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zakładam, że masz xenony.

DRL są realizowane przez moduł LED, przynajmniej tak wynikałoby z TIS'a.

I taki moduł należałoby wymienić, nr części 63127262731. Jest on również odpowiedzialny za tzw. side lights, jeżeli auto jest wyposażone w doświetlanie zakrętów.

pzdr

yaz

Opublikowano

Witam,

dokładnie kolego chodzi mi o DLR a dokładnie w moim modelu Day Time Lights. (Z informacji, które udało mi się znaleźć u wujka Google to jedno i to samo) - choć mogę się mylić.

Nie posiadam doświetlania zakrętów czyli tak jak mówisz moduł LED. Teraz robią się schody. Z tego co się orientuje każda dioda o innym kolorze ma inne napięcie. Biała swoje, niebieska swoje itd...

Zastanawiałem się czy istnieje szansa na wylutowanie białej i zastąpienie jej niebieską diodą. Tylko wydaje mi się, że potrzebny będzie dodatkowy sterownik (modulator napięciowy) aby komputer nie wariował.

Ciekawi mnie jeszcze kwestia HOMOLOGACJI?

Jak sadzisz...będą z tym kłopoty?

Pozdrawiam Kaly

PS: link do przykładowego modułu:

https://allegro.pl/oferta/modul-led-drl-jez-bmw-f07-gt-f10-f11-f18-ring-8513578522?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czesci_czesci-samochodowe_pla_ss&ev_adgr=Czesci_samochodowe&ev_campaign_id=14491971570&gclid=EAIaIQobChMIxdCA7Zjn8gIVQ-R3Ch2iQQNZEAQYASABEgL47_D_BwE

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie zagłębiałem się w te moduły LED, ale z tego co widzę używają czegoś podobnego jak diody SMD.

Białe i niebieskie SMD używają podobnego napięcia.

Poszukaj takiego modułu tylko o innej temperaturze barwowej.

Może takie o temperaturze około 8000K będą zbliżone do niebieskiej barwy. Nie będziesz musiał wtedy bawić się w lutowanie.

pzdr

yaz