Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jstestem nowy na forum. Mam taki problem z moim BMW e91 2.5 218km n52b25. Auto słabo sie zbiera brakuje mu dołu podczas przyspieszania czuć jakby coś go dławiło potem odpuszczało, na zimnym silniku zdjąłem dolot do przepustnicy i po dodawaniu gazu tak do 4-5tyś ruchy przepustnicy są minimane tak ok 5mm czy to normalne? podczas sterowania inpą przepustnica otwiera się i zamyka disy działają elektrozawory vanosa i filterki wyczyszczone. Jakieś pomysły. Zero błędów
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Tak disy wyciągnięte sprawdzone inpą zamykaja sie i otwieraja, elektrozawory vanos wyczyszczone, silniczek valvetronc sprawdzany inpą słychac ze pracuje. Co jakis czas bledy katalizatora i ostatno przepływomierza2D0F.Dolot sprawdzalem zatykajac rure za przeplywomierzem jest szczelny silnik po chwili gasnie Dodam zdjecia z odczytow inpa
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zacznij od przepływomierza. W moim go nie ma ale niektóre N52 mają. Kiedyś ktoś na e90post pisał że jest problem z wtyczką od przepływomierza, która nie łączy i stąd się biorą właśnie takie błędy jak Ty masz. Nie wiem czy to to ale warto sprawdzić, podobnie jak całe okablowanie do przepływomierza, z tego co rozumiem ten błąd to wskazuje na zwarcie w układzie. Błędy katalizatorów to może być rezultat właśnie tego.