Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem skrzynia

Działa perfekcyjnie jednak przy powrocie z d na nr i p przy ostatnim przełożeniu p słychać przez 2 sekundy terkotanie i nie działa parking nie blokuję skrzyni ktoś się orientuję co to może być skrzynia mechatronika jakiś selonoid czy tam jest może mechaniczna blokada i się ulamala wytarła?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

do blokowania na parkingu w środku skrzyni jest talerz z zębami i kawałek pręta. Albo pręt albo zębatka poszła.

Jak naprawisz, najpierw ręczny potem jak auto stoi to parking

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano

Nomad66

Dzięki a wiesz może gdzie znalesc taki repair kit albo czy to robiłeś? Da radę to ogarnąć samemu czy trzeba rozwalić pół skrzyni znalazłem. Niby numery OEM zf ale nie dostępne nigdzie tak jak i na bmw store po vin jest napisane niedostępne 5hp24 w innych autach miały takie same bebechy?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
trudno powiedzieć, wydaje mi się, że to trochę grubsza robota. Może kupić jakąś uszkodzoną 5hp24 i wyjąć z niej? Przy okazji zobaczysz, czy sam zrobisz :)
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW