Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serdecznie witam forumowiczów.

Przeszukałem już forum w poszukiwaniu odpowiedzi na mój problem, ale znalazłem tylko podobne tematy, a u mnie sprawa wydaje się być trochę bardziej skomplikowana.

Problem dotyczy wykręcających się do zewnątrz lusterek.

Sprawa się trochę bardziej komplikuje, bo dzieje się to nie tylko wtedy gdy otwieram samochód albo celowo próbuję rozłożyć lusterka ale też przy robieniu innych teoretycznie nie związanych z lusterkami rzeczy typu włączenie światła w środku auta, uruchomienie wycieraczek a nawet przy zwykłym otwarciu drzwi albo bagażnika. Strasznie jest to upierdliwe bo za każdym razem musze wysiadać i je przestawiać.

Czy miał ktoś ten sam problem i jest w stanie powiedzieć jak się go pozbyć albo ma pomysł co może być powodem?

Pozdro :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Znaczy sam się silnik uruchamia, czy poprostu bolec kompletnie ich nie blokuje i latają luźno? W drugim przypadku musiałbyś rozruszać bolec, a z pierwszym nigdy się nie spotkałem.
Opublikowano
Znaczy sam się silnik uruchamia, czy poprostu bolec kompletnie ich nie blokuje i latają luźno? W drugim przypadku musiałbyś rozruszać bolec, a z pierwszym nigdy się nie spotkałem.

bolec nie blokuje i idą aż strzeli obudowa i stają

a no i kompletnie z dupy uruchamia sie silnik i juz rozlozone lusterka wykreca do przodu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Silnik sam sie nie powinien odpalać kiedy chce. Masz jakieś błędy w module JBBF? Bolec niestety musiałbyś rozruszać. Jak przez psikanie penetratorem nie puści to pozostaje albo rozmontowanie lusterka od bazy przykręcanej do drzwi. Potem jest problem ze złożeniem tego, bo tak jak było nie da sie tego poskładać. Drugi sposób to wywiercenie małej dziurki, w miejscu gdzie jest bolec i od tej strony psikanie i wypchniecie bolca.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Beda swirowac jak im sie tam podoba, co chwile modul sprawdza ustawienie lusterek, wystarczy ze dostanie wzbudzenia otwarte drzwi/klamka/lampka/pilot....