Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie jestem tutaj nowy. Mam nietypowy problem i mam nadzieję,że ktoś mi pomoże. Zakupiłem niedawno BMW E65 735i. Autko chodzi bardzo dobrze nie było z nim żadnych problemów. Ostatnio pomyślałem sobie że zrobię przegląd bezpieczników i zacząłem jeden po drugim wyciągać i sprawdzać i wtedy się zaczęło. Po sprawdzeniu odpalam auto i nagle na desce rozdzielczej choinka... Przestało działać wspomaganie, kierunki, światła, podświetlenie, zablokowało skrzynie biegów, zegary nie chodzą,kierownica wielofunkcyjna a jedynie auto odpala ale się nie wkręca na obroty. Komputerem nie można się połączyć bo od razu odrzuca. Na komputerze pokazuje "electrics failure". Auto miało dodatkowe zabezpieczenie więc je usunąłem bo myślałem że mogło się uszkodzić podczas sprawdzania ale jednak nie pomogło. Bezpieczniki sprawdzałem 3 razy miernikiem i wgl i wszędzie jest prąd. Przed moim sprawdzaniem było wszystko okey. Więc moje pytanie jest takie co mogło się stać? Co mogę jeszcze sprawdzić? Pomocy!
Opublikowano
A gdzie go szukać i jak on wygląda? Bo nie mogę nic znaleźć konkretnego. Auto postawiłem do mechanika i ma coś tam patrzeć bo mi już pomysłów zabrakło.
Opublikowano
Wpisujesz w wyszukiwarce bez znakow " frazy "bmw e65 zgw" lub "bmw e65 sgm" (jesli auto po lifcie elektryki po marcu 2004 i w zakladce grafika masz wszystko czego potrzebujesz. Zgm czy sgm znajduja sie za schowkiem pasazera. Powodzenia.