Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Mam usunięty zbiornik od płynu do intensywnego mycia i wyświetla się komunikat na desce o jego braku - idzie jakoś usunąć to ?

Opublikowano

Założyłem blednie ze jest - bo płyn do spryskiwaczy jest w normalnym zbiorniku… gdzie jest czujnik od niego ? Pewnie walnięty jest

Edit: idzie jakoś pozbyć się tego komunikatu bez rozbierania ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Chyba nie kumam o co pytasz.

W normalnym zbiorniku (w prawym nadkolu) jest czujnik poziomu i od komunikatu zostaje chyba jeszcze pół litra. Zbiorniczek intensywnego mycia nie posiada czujnika poziomu. Co konkretnie się wyświetla ?

Opublikowano
Założyłem blednie ze jest - bo płyn do spryskiwaczy jest w normalnym zbiorniku… gdzie jest czujnik od niego ? Pewnie walnięty jest

Edit: idzie jakoś pozbyć się tego komunikatu bez rozbierania ?

Idzie wykodowac w ncs

Opublikowano

Propo ncs - był gdzieś jakis post jak to zrobić, bądź ktoś wie ?

Edit: odpowiadając na pytanie jaki komunikat : to coś w stylu : wascher fluid low (niezależnie od ilości płynu)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kable od czujnika idą do modułu świateł więc pewnie tam trzeba szukać ustawień, ale dlaczego nie chcesz do niego zajrzeć ? Może po prostu się zablokował ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tak jak napisał "eclipse10", w module świateł można wyłączyć to powiadomienie: LOW WASHER FLUID WARNING - do not report