Skocz do zawartości

E39 Błąd poduszki

MyLifeInTechnicolor

Rekomendowane odpowiedzi

To odpowiadając na pytania:

@potr520 Chciałem przepatrzyć poduszki i wiązkę w tylnych drzwiach, ale nie ma tam poduszek :)

@Djflex20 Błąd daje się skasować, tylko po skasowaniu natychmiast powraca. I tak jak wspomniałem poduszek w tylnych drzwiach nie ma ;p

Jeszcze pytanie, która to poduszka kryjąca sie pod nazwą w Inpie: "AIrbag Stage 2" po stronie kierowcy?

Przyznaję, że powoli kończą mi się pomysły na to dziadostwo. Chyba będzie trzeba oddać to w ręce kogoś mądrzejszego...

Tak BTW. macie kogoś ogarniającego takie elektryczne sprawy w bmw na Podkarpaciu?

• Zasłużeni forumowicze
Skoro masz błąd stage 2 po stronie kierowcy to masz poduszkę w kierownicy dwu nabojową. Może wtyczka nie łączy, a może taśma walnięta. Edytowane przez szumrak
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)

• Zasłużeni forumowicze
Chyba będzie trzeba oddać to w ręce kogoś mądrzejszego...

Nie przesadzaj ! Zaraz będziesz ekspertem.

Stage 2 to drugi nabój poduszki w kierownicy. Tak jak Szumrak pisze - może być taśma pęknięta. Ja miałem ten sam błąd, bo ktoś przygniótł kabel przy zakładaniu poduchy, skręcił druty i owinął taśmą. Po kilku latach pogorszył się kontakt i wywaliło error.

Kup Pasofta. Mnie pomógł.

• Zasłużeni forumowicze

Poduszkę dwunabojową masz pasażera. W kierownicy jest jeden nabój.

PS

Nie wiem, czy dobrze rozumuję, ale mam wrażenie, że masz zaprogramowane boczne poduszki w tylnych drzwiach, a one są nieobecne. Jakoś nigdy nie zaglądałem na tę zakładkę w INPA, ale ten ekran chyba pokazuje aktywność wyposażenia. Zapnij pas i zobacz czy kółko zrobi się czarne.