Skocz do zawartości

BMW f10 wymiana lamp

Kennv

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam bmw f10 z 2010 w której posiadam lampy ze zwykłymi żarówkami typu H7, chciałem zamontować teraz lampy xenon z żarówką D1S. Orientuje się może ktoś z was czy trzeba coś jeszcze przerabiać żeby takie lampy zamontować czy wystarczy tylko podmienić za stare i wszystko będzie okej. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam

trzeba ciągnąć jakieś kable do lamp+ jak pisał kolega z poście wyżej poziomowanie (potrzebny czujnik przy kole pewnie z przodu i z tyłu). Nie wiem jak z modułami.
Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination

mam przedlift i wrzucalem se poliftowe, w moim przypadku trzeba bylo frm z lifta, na pewno potrzebne beda lewe czujniki do poziomowania i zbiornik plynu spryskiwaczy z przewodami i dyszami do lamp, same kostki przy lampach przepinowujesz, na koniec wypadalo by zmienic panel wlaczania swiatel na ten bez pokretla wysokosci swiatel ale to nie jest koniecznoscia, zadnych kabli do samych lamp nie trzeba, lampy oczywiscie musisz kupic kompletne

• 4 tygodnie później...
witam. odnośnie lamp mam jedno pytanie . Jestem po przesiadce z innej marki na bmw f10. Mam lampy (Wg vinu: S524 Adaptacyjne Reflektory) a obok soczewki jest zwykła h7. Kiedy ona się zapala? Podczas jazdy po przekroczeniu jakiejś prędkości? Na postoju przy przełączeniu na światła drogowe reaguje tylko xenon a te h7 nie zapalają się . Żarówki h7 sprawne - żaden błąd na wyświetlaczu nie wyskakuje . Pozdrawiam

witam. odnośnie lamp mam jedno pytanie . Jestem po przesiadce z innej marki na bmw f10. Mam lampy (Wg vinu: S524 Adaptacyjne Reflektory) a obok soczewki jest zwykła h7. Kiedy ona się zapala? Podczas jazdy po przekroczeniu jakiejś prędkości? Na postoju przy przełączeniu na światła drogowe reaguje tylko xenon a te h7 nie zapalają się . Żarówki h7 sprawne - żaden błąd na wyświetlaczu nie wyskakuje . Pozdrawiam

Te H7 z tego co wiem sluza do doswietlania zakretow.

Te H7 z tego co wiem sluza do doswietlania zakretow.

Dokładnie w trybie automatycznym doświetlające zakręty

• Zasłużeni forumowicze

Żeby doświetlenie zakrętów działało to przekręcasz przełącznik świateł na auto i gdy skręcisz kierownicą np. w prawo to zaświeci się prawa żarówka, moc światła będzie zależna od tego jak mocno jest skręcona kierownica, można sobie to sprawdzić na postoju pozostawiając uruchomiony samochód z skręconymi kołami.

Dzięki za odp. Już do tego doszedłem :) Na początku myślałem że to nie są lampy od doświetlania bo nie zapalały się przy lekkich ruchach kierownicy. W mercedesie miałem bixenon skrętny i tam już przy minimalnym ruchu kierownicy lampa się zapalała z max mocą i soczewka reagowała na najmniejszy ruch kierownicy, w BMW trzeba bardziej skręcić .

• 7 miesięcy temu...

Witam.

Posiadam f11 przed liftem, z nr vin wynika iż powinny być bixenon skrętny, lecz w aucie to nie działa. Wewnętrzna soczewka jest gładka. Moje pytanie jest czy jak poprzedni właściciel zmienił swiatla na nie skrętne beż doświetlania to czy można wrócić do "ustawień fabrycznych"?

Pozdrawiam

Witam.

Posiadam f11 przed liftem, z nr vin wynika iż powinny być bixenon skrętny, lecz w aucie to nie działa. Wewnętrzna soczewka jest gładka. Moje pytanie jest czy jak poprzedni właściciel zmienił swiatla na nie skrętne beż doświetlania to czy można wrócić do "ustawień fabrycznych"?

Pozdrawiam

tak, ale pewnie trzeba coś w instalacji zmienić. Nie wiem czy przed liftem trzeba zmieniać przewody we wtyczce. Jeżeli tak to możliwe, że chociaż nie trzeba będzie prowadzić extra kabli.

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination