Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc - czy na podstawie nagranego filmu jest ktoś w stanie określić pochodzenie stuków na wolnych obrotach ? Z góry dziekuję za komentarze.

Link do nagrania ponizej:

Opublikowano

Ten dzwięk jest stały czy znika po jakimś czasie?

Jeśli znika to winne są przetworniki ciśnienia turbosprężarki - 11747626350

Jeśli jest stały to popychacze zaworowe

Czasami nawet wtryskiwacz potrafi wydawać taki dzwięk.

Opublikowano

To po powodzi auto? Raczej bym wykluczył przetworniki ciśnienia, wtryskiwacze tak u mnie cykają, ale słychać je dopiero

jak zdejmę tą osłonę silnika ze znaczkiem bmw . Tutaj jiest identycznie tylko sporo głośniej.

Opublikowano
To po powodzi auto? Raczej bym wykluczył przetworniki ciśnienia, wtryskiwacze tak u mnie cykają, ale słychać je dopiero

jak zdejmę tą osłonę silnika ze znaczkiem bmw . Tutaj jiest identycznie tylko sporo głośniej.

Nie auto nie jest po zalaniu. Troche mnie uspokajcie bo sie obawiam ze to panewka...

Dodam ze zaswiecila sie kontrolka check engine wiec cos ze spalaniem mieszkanki jest nie tak ... moze zatem wtryskiwacze.

Slawek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panewka stuka, wiedzialbys od razu ze to ona. Ty masz cykanie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jakie paliwo lejesz? spróbuj 98 i zobacz czy coś się zmieni, warunek - wyjeździj co masz do rezerwy i wtedy 98 i zrób kilkadziesiąt kilometrów. Wtedy daj znać.

do sprawdzenia na pewno korekty długoterminowe i krótkoterminowe, plus korekty multiplikatywne. Kostka elm327 polecam icar pro na elmie 2.2 plus bimmertool. Wróć z tymi informacjami

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png