Skocz do zawartości

Nie dzialajace male navi/radio/czesciowo oswietlenie wew.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jak w temacie co moze byc przyczyna ? Dodam ze czasami sie zalacza navi i dziala radio przez 3 minuty i pozniej takie pykniecie glosne ( jakby zwarcie) i koniec. Bywa ze w ciagu dnia jest tak kilka razy a nawet kilka razy pod rzad na postoju czy w czasie jazdy, a pozniej tygodniami nie dziala. Ciekawostka jest ze radio sie resetuje i trzeba recznie wyszukiwac stacji. Bezpieczniki w schowku wszystkie wymienione jakie tylko sa czyli radio,nawigacja itp. Z tylu radia tez, kostka nie przepalona. Czy sa jeszcze jakies bezpieczniki odpowiadajace za radio/navi/ oswietlenie wewnetrzne w tej puszcze pod maska przy zbiorniczku plynu hamulcowego ?
Opublikowano

greet with love

i might greet this present day with love in my coronary heart for this is the greatest secret of sucess in all ventures. muslces can split a shelled and even to attempt life. however most effective the unthinkalbe electricity of love can open the hearts of guys. and utill i grasp this art, i'm able to stay no extra than a padller in a marketplace area. i will make love my finest weapon, and none on whom i call can protect towards its pressure. my reasoning they will counter, my speech they will distrust, my garb they will disprove, my face they'll reject, and even my bargins may additionally cause them suspicion.yet my love will now not all hearts liken to the solar whose raise sofens the coldest clay. headformost i will look on all things with love, and that i will be born once more. i can love the solar for it warms my bones ,yet i will love the rain for it cleans my spirit. i will love the light for it shows me the manner, but i will love the darkness for it suggests me the stars. i will welcome happiness for it enlarges my coronary heart, yet i'm able to bear unhappiness for it opens my soul. i will well known rewards for they're my do, but i will welcome limitations for they are my demanding situations.

business voip service

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest spora szansa że to kostka stacyjki.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wiem jak ma się to w E46 ale w E39 po włączeniu zapłonu, otworzeniu daszka przeciwsłonecznego i odsunięciu lusterka lampka się nie zapala, zato licznik się resetuje, zapala się kontrolka ABS, gaśnie radio ;) więc generalnie cuda na kiju :duh:

W E39 kostkę idzie rozebrać i wyczyścić styki widzę że w E46 jest taka sama. Jest chyba filmik na you... Jak to rozebrać.

Opublikowano
U mnie akurat te lampki dzialaja tak samo w schowku w bagolu i te malutkie z tylu i z przodu. Nie dziala pod nogami z tylu i ta z przodu nad lusterkiem. Podczas otwierania drzwi zapala sie na sekunde i juz pozniej nic.Mysle ze te navi z radiem i oswietleniem jest polaczone ze soba ze nie dziala. Dodam ze mam wszedzie zamontowane ledy i przez kilka lat nie bylo problemu z tym. Sprawdzalismy w sklepie wszystkie te zarowki ktore sie nie pala u mnie, sa dobre w sklepie sie swiecily.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po schematach nie mogę znaleźć korelacji pomiędzy tym co szwankuje, wszystko sprowadza się do bezpieczników za schowkiem. Sprawdzałeś główne bezpieczniki te za tymi w schowku? Może tam jest któryś uszkodzony lub nie ma styku.

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=69&t=384682

Jednak nadal chodzi mi stacyjka po głowie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wyjmij moduł komfortu i sprawdź czy jest suchy, niech sprawdzi go elektronik, jak będzie ok to wtyczki potraktuj kontaktem w sprayu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.