Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć wszystkim, obecnie jestem troche nieszczęśliwym posiadaczem VW Golfa i chciałbym w końcu zamienić auto na BMW.Nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z tą marką jeśli chodzi o prywatne auto, dlatego miałbym kilka pytań. Znalazłem model, który by mnie interesował https://samochody.pl/samochody-osobowe/BMW/3%20Seria/Sk%C4%99pe/bmw-3-seria-sedan-skepe/o_4980119/pl Byłem w komisie, sprawdzałem, ogólnie wydaje się być ok, tylko ten przebieg - ktoś z Was ma może taki model z tak dużym przebiegiem. Prawie 300 tys nakatane i nie wiem jak taki silnik długo jeszcze może pociągnąć. Ogólnie autko w benzynie więc nie powinno być problemów, ale wole się dopytać kogoś, kto zna się na rzeczy z własnego doświadczenia. Na co jeszcze zwrócić uwagę tak w ogóle przy zakupie tego modelu? Będe moga wdzięczny za podpowiedzi! Pozdro! :D
Opublikowano

Prawie 300 tys nakatane i nie wiem jak taki silnik długo jeszcze może pociągnąć. Ogólnie autko w benzynie więc nie powinno być problemów

Polecam lekturę w dziale e90 na temat tego silnika ,to że jest w benzynie nie oznacza że będzie tańszy w naprawie od diesla.

A nawet wręcz przeciwnie bo ma wtrysk bezpośredni.

Po za tym oprócz względów awaryjności ten silnik jest zamulony - jego odpowiednik w dieslu będzie palił mniej i dzięki turbo/Nm będzie się przyjemniej jeździło.