Skocz do zawartości

Touring, padł akumulator, jak otworzyć auto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

na wstępie zaznacze że przeszukałem już całe forum i nic konkretnego nie zanlazłem.

Sytuacja przedstawia się tak jak w temacie.

Prosze o pomoc w otwarciu auta ew. o podpowiedzenie jak i gdzie zadziałać.

pozdrawiam

pozdrawiam
Opublikowano
a przez bagarznik nie wejdziesz?,powinienes otworzyc kluczykiem bagaznik,jezeli nie masz mozliwosci wejscia przez kufer to zapodaj dodatkowy prad na jakas zarówke(do ktorej mozesz sie dostac,np halodeny w zdezaku) z dodatkowego akumulatora i w tym samym czasie otworz auto
Opublikowano

Witam,

to 525tds

bagażnik nie jest na kluczyk

a w drzwiach mam kluczyk tylko po stronie kierowcy

marek760i napisał:

otwóż maske i do bezpiecznika szyb podaj prąd

hallo to trójka czy piątka bo już niewiem

no właśnie żebym wiedzial jak to zrobić... :(

pozdrawiam

pozdrawiam
Opublikowano

Jesli swiatła nie są włączone to podpięcie pod obwód żarówki nic nie da.

Najlepiej byłoby otworzyć maskę albo wejść pod auto i podłączyć zasilanie pod gruby przewód rozrusznika.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ja pod maska mam taki bajer, aby podlaczyc plusowa kleme, minus jak rozumiem podlacza sie gdzie do masy

poza tym, mozesz przez drzwi kierowcy dostac sie na tyl, do klapy, podnies do gory zaslepke, pod ktora sa klucze, trojkat ostrzegawczy itd., tam po lewej stronie (patrzac do tylu samochodu) bedziesz mial kawalek plastiku (prawie prostokatny, zaokraglone brzegi), do ktorego jest podlaczona linka, pociagnij, klapa sie otworzy

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Bono:

W każdym aucie po otwarciu maski masz punkt do podłączenia +12V, problem tylko w tym jak tą maskę otworzyć, podobnie jak drzwi. Gdyby mógł je otworzyć to tego tematu by nie było.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w e39 jest zamek w drzwiach kierowcy, nawet jesli aku lezy, ten zamek mozna otworzyc, po przejsciu tego etapu, otwieramy maske bez najmniejszego problemu

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Bono napisał:

w e39 jest zamek w drzwiach kierowcy, nawet jesli aku lezy, ten zamek mozna otworzyc, po przejsciu tego etapu, otwieramy maske bez najmniejszego problemu

no właśnie i tu jest problem jak go otworzyć.

Żadne czary mary z podnoszeniem klamki i kręceneim kluczykiem nie działa.

pozdrawiam

pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
hmm, a ten zamek wczesniej mechanicznie dzialal? niedawno mialem problem z aku (BTW przez niesprawnego jeza od dmuchawy) i zawsze kiedy aku byl pusty, drzwi kierowcy mozna bylo otworzyc kluczykiem... moze ktos odlaczyl linke od zamka?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

witam ponownie,

nie mam pojecia czy zamki są z ryglowaniem.

Ale z tego co wiem to zamek działał bez problemu.

Samochód ten kupiłem tydzień temu także narazie się go uczę.

pozdrawiam

pozdrawiam
Opublikowano
U mnie jak zamknę kluczykiem normalnie i brakłoby prądu to później kluczykiem otworzę normalnie. Jeśli jednak przekręcę kluczykiem na drugi stopien, czyli zarygluję zamek i braknie prądu to już kluczykiem nie otworzę. Razem z ryglowaniem uzbraja mi się alarm fabryczny a tą samą operację t.zn. ryglowanie i uzbrojenie alarmu mogę wykonać też pilotem.
Opublikowano

Witam,

to może chociaż ktoś wie jak otworzyć maskę z zewnątrz. Jeden zamek otworzyłem (od strony pasażera) natomiast nie mam pojęcia jak sie zabrac za drugi. Oczywiscie z wiadomych względów tą informację proszę przesłać na priv.

pozdrawiam

pozdrawiam
Opublikowano
Witam,

to może chociaż ktoś wie jak otworzyć maskę z zewnątrz. Jeden zamek otworzyłem (od strony pasażera)

to dostałes sie juz do srodka?

Opublikowano
ERIKSON napisał:

to dostałes sie juz do srodka?

Witam,

sorki za niedposanie. Otworzyłem zamek maski od strony pasażera.

Natomiast nie moge sobie poradzić z zamkiem maski od strony kierowcy..

pozdrawiam

pozdrawiam
Opublikowano

Witam,

no i okazało się że trzeba podłączyć się pod pewną śróbke. I cyk autko otwarte. A gdzie ta śróbka jest to ci co powinni wiedzieć to wiedzą...

:8)

pozdraiwma

pozdrawiam